img

22. 11. 2022

Poslať kuriérom pneumatiky či hliníkové disky? S DHL to dokážete.

Napadlo vám niekedy posielať pneumatiky kuriérom? Ak ešte nie, mnohým našim zákazníkom áno a my sme ich zásielku spoľahlivo doručili – v rámci Slovenska i do zahraničia.

automechanik v sivých monterkách s pneumatikou v ruke

Po preprave pneumatík kuriérom siaha čoraz viac klientov. Nielen predajcov, autoservisov, ale tiež fyzických osôb. Čo by ste mali o preprave pneumatík či hliníkových diskov prostredníctvom DHL kuriéra vedieť?

Môžem poslať pneumatiky či disky kuriérom?

Áno. Hliníkové aj plechové disky a pneumatiky dokážete poslať DHL kuriérom nielen na ktorúkoľvek adresu na Slovensku, ale tiež do zahraničia. Priemerná váha pneumatiky na osobné auto je okolo 7 kg, maximálna hmotnosť štandardného balíka poslaného DHL kuriérom je 31,5 kg. Pri Expres balíku je to až 70 kg.

Máte záujem posielať väčšie množstvo pneumatík či diskov naraz? Na DHL sa môžete spoľahnúť aj v tomto prípade. Naša spoločnosť má s tým bohaté skúsenosti – nadnárodný výrobca pneumatík Continental podpísal zmluvu s DHL na doručovanie pneumatík až do roku 2026. V takomto prípade odporúčame využiť našu nákladnú dopravu.

Na čo si dať pozor pri posielaní pneumatík a diskov

Predtým, ako sa rozhodnete využiť na doručenie pneumatík prepravu kuriérom, pneumatiky, resp. disky odmerajte a odvážte. Váha jedného disku sa zvyčajne pohybuje od 7 do 20 kg v závislosti od jeho veľkosti, pri pneumatikách sú tieto čísla podobné.

Napríklad celé 17-palcové koleso – pneumatika + hliníkový disk – váži okolo 15 kg a zvládnete ho zabaliť do krabice s rozmermi 50 x 50 x 40 cm. Odváženie a odmeranie pneumatík vám pri objednávke prepravy pomôže určiť čo najpresnejšiu cenu. Keďže ide o pomerne ťažký a objemný balík, odporúčame využiť službu vyzdvihnutie balíka kuriérom na vami zvolenej adrese a vo zvolenom časovom intervale.

automechanik v modrých monterkách s pneumatikou v ruke

Ako zabaliť pneumatiky či disky pre bezpečné doručenie

Či už posielate kuriérom pneumatiky na Slovensko, alebo do zahraničia, čo by ste mali vedieť o ich balení? Pneumatiky sú odolné voči vlhkosti aj mechanickému poškodeniu, najlepším riešením je použiť pevnú kartónovú krabicu, iba o kúsok väčšiu ako samotná pneumatika. Zvyšok vyplňte napríklad pokrčeným novinovým papierom, ktorý zabráni pneumatike hýbať sa. Znížite tak riziko poškodenia krabice.

žltá kuriérska dodávka DHL

Naopak, hliníkové disky si vyžadujú väčšiu starostlivosť. Ako minimalizovať ich prípadné poškodenie? Disk zabaľte do bublinkovej fólie, ktorú zaistite lepiacou páskou. Pokojne použite viacero vrstiev bublinkovej fólie. Takto disky ochránite pred vlhkosťou i mechanickým poškodením. Následne ich vložte do pevnej kartónovej krabice a voľné miesto vyplňte výplňovým materiálom, výborne poslúžia fixačné polystyrénové telieska.

Chceli by ste sa poradiť o posielaní pneumatík či diskov DHL kuriérom alebo máte záujem o ponuku na mieru pri väčších zásielkach? Napíšte nám.

 

 

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.