img

06. 02. 2021

GoGreen Mision 2050: Sadenie stromčekov

Globálne teploty stále stúpajú a stále sa zvyšujú, pričom extrémy počasia sú stále častejšie a po celej planéte sa šíria dlhšie a intenzívnejšie vlny horúčav. Klimatické zmeny ovplyvňujú našu planétu a jej nebývalým tempom sa zhoršuje.

Existuje však silná zbraň, ktorá môže bojovať proti zmene klímy: skromný strom.

Lesy a stromy majú obrovský potenciál vytvárať viacnásobné environmentálne, sociálne a ekonomické výhody svojou schopnosťou spomaliť degradáciu životného prostredia a globálne otepľovanie. Stromy absorbujú oxid uhličitý z atmosféry, pôsobia ako prirodzený filter tým, že absorbujú znečisťujúce látky, a poskytujú bohaté prostredie pre rozmanitú škálu zvierat a rastlín v ekosystéme.

Biodiverzita navyše celosvetovo klesá 100 až 1 000 -krát rýchlejšie než kedykoľvek za posledných 10 miliónov rokov.” Naše zdroje podzemných vôd sa stávajú vzácnymi, zdravie oceánov a zásoby rýb klesajú, zatiaľ čo plastový a morský odpad v našich oceánoch je mimo kontroly. 

Ochrana je pre DPDHL Group veľmi dôležitou témou. Hlavným cieľom je dosiahnuť nulové emisie do roku 2050. To zahŕňa zapojenie partnerov do výsadby milióna stromov každý rok. DHL SK sa rozhodla podporiť túto iniciatívu druhý rok. V roku 2018,2019, sme vysadili 2640 stromov!

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.