img

15. 03. 2022

Chcete poslať balík do Anglicka? DHL za vás vyrieši aj platbu colného dlhu

Brexit. Tak znel neoficiálny názov vystúpenia Veľkej Británie z Európskej únie. Referendum, na základe ktorého sa rozhodla Británia pre tento krok, sa konalo ešte v roku 2016. Trvalo dlhé štyri roky, kým sa zástupcovia krajiny dohodli so zástupcami EÚ na konkrétnych podmienkach odchodu. Veľká Británia prestala byť členom Európskej únie 31. januára 2020, no ešte takmer rok trvala výnimka. Po jej skončení sa mnohé zmenilo: napríklad aj preprava tovaru z/do Veľkej Británie.

Ako sa zmenilo posielanie/prijímanie zásielok z Veľkej Británie

Od 1. januára 2021 platia pri posielaní alebo prijímaní tovaru z Veľkej Británie rovnaké poplatky ako pri ďalších krajinách, ktoré nie sú členom Európskej únie. Import na Slovensko z „Ostrovov“ sa tak stáva o niečo zložitejším. Keď sa rozhodnete poslať či prijať tovar z/do Spojeného kráľovstva (výnimkou je iba Severné Írsko) pripravte sa na to, že bez vyplnenia colného vyhlásenia to nepôjde.

Ďalším rozdielom je i zmena pravidiel a postupov pri platení DPH, ako tomu bolo doteraz, kým bola Veľká Británia členom EÚ. Okrem toho je možné, že pri prijímaní alebo odosielaní tovaru do Spojeného kráľovstva odosielateľ/prijímateľ bude musieť poskytnúť aj údaje o bezpečnosti a ochrane. Podlieha odosielaný/prijímaný tovar spotrebnej? Počítajte s nutnosťou splniť ďalšie úkony.

DHL to vyrieši za vás

Dostávate len pri pomyslení na preclievanie tovaru nervový tik? Platbu colného dlhu s DHL zvládnete hravo a najmä rýchlo z pohodlia domova. Vďaka našich znalostiam a skúsenostiam s preclievaním z celého sveta sa o túto službu postaráme aj pri prijatí/odoslaní tovaru z/do Veľkej Británie.

Ak si vyberiete naše služby v tejto oblasti, bude vás kontaktovať náš zamestnanec, ktorý vám pošle všetky potrebné dokumenty mailom, všetko uhradíte online a dokumenty podpíšete a rovnako ich odošlete online. Z pohodlia domova. A zvyšok? Ten je už na nás, vy to máte bez starostí. Nanajvýš, preberiete zásielku.

Zásielka môže byť na druhý deň aj v zahraničí

Potrebujete doručiť tovar do zahraničia, pokojne i do Veľkej Británie do 24 hodín? Ak sa obávate, že je to nemožné, potešíme vás: s DHL to zvládnete. Aj pri preprave do zahraničia môžete využiť službu DHL Same Day. Služba je dostupná 24 hodín denne 7 dní v týždni, pre každú jednu zásielku navrhne DHL najlepší spôsob prepravy: či pôjde o doručenie lietadlom, dodávkou, alebo ich kombináciou.

Nech je spôsob akýkoľvek, výsledok je vždy rovnaký: doručenie balíčka do 24 hodín od dverí k dverám. Či už v rámci Slovenska, ale pokojne i do zahraničia. Samozrejmosťou sú však aj iné služby, napríklad doručenie balíčka v konkrétny deň a v konkrétny čas.

Chcete sa dozvedieť o našich službách viac? Všetko nájdete na www.expresnapreprava.sk.

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.