img

27. 10. 2023

Vytvorte si zákaznícke číslo a buďte pripravení na najnáročnejšie predajné obdobie roka. Pripravte sa na Vianoce už teraz!

Kedy je priskoro začať pripravovať svoj e-shop na vianočný zhon? Pravdou je, že na najrušnejšie obdobie v roku neexistuje príliš skoro – koniec koncov, chcete zarobiť na každej príležitosti.

V tomto logisticky náročnom období je dôležité sa spoľahnúť na stabilného doručovacieho partnera. A tým môže byť pre vás DHL Express.

Postupujte podľa TÝCHTO TIPOV a osvedčených postupov, aby ste zabezpečili, že vaša firma bude mať tento rok veľmi šťastné obdobie predaja a stihne odoslať všetky objednané zákazky.

  • vytvorte si zákaznícke číslo DHL Express, aby ste boli pripravení odoslať zásielku kedykoľvek bude potrebné.
  • preverte si s nami posledný deň doručenia zásielok do Vianoc; ak zmeškáte termín, budete mať v rukách extrémne sklamaných – a nahnevaných – zákazníkov. Uistite sa, že termín odoslania garantovaného doručenia do Vianoc je jasný aj na vašom webe, aby zákazníci zadávali objednávky včas.
  • pred rušným obdobím je ideálny čas na kontrolu webstránky, či je všetko v poriadku. Načítava sa rýchlo? Je navigácia rýchla a intuitívna? Je to optimalizované pre mobily?
  • vytvorte nejaký rozruch na sociálnych médiách! Uistite sa, že vaše sociálne stránky sú plné nápadov na darčeky. Môžete sa dokonca pohrať s trochou živého vysielania – skvelý spôsob, ako podrobnejšie ukázať svoje produkty.
  • v polovici decembra je stále dosť času na získanie niektorých kupujúcich na poslednú chvíľu – v skutočnosti je to ideálny čas poslať odberateľom e-mailu špeciálny zľavový kód.

CHCEM ZÁKAZNÍCKE ČÍSLO

DOPRAVA JE KĽÚČOVÁ!  MYSLITE RÝCHLO A ZADARMO

Spotrebitelia milujú dopravu zadarmo. V skutočnosti 9 z 10 uviedlo, že ide o hlavnú motiváciu viac nakupovať online. Na prvý pohľad sa vám to môže zdať drahé, ale keďže hodnota online objednávok s dopravou zdarma je v priemere o 30 % vyššia, bude to výhodná investícia.

Dodajte kúzlo rozbalenia

Existuje dôvod, prečo sú videá na „rozbaľovanie“ na YouTube veľkým hitom. Online nakupujúci čoraz viac vnímajú balenie svojich nákupov ako veľkú súčasť zážitku. Vianoce sú ideálnym časom na to, aby ste vyrazili naplno a skutočne ohúrili svojich zákazníkov: investujte do krásneho slávnostného balenia vašich produktov, ponúknite darčekové balenie v pokladni a priložte k objednávke ďakovný list.

Zvážte bezplatné vrátenie a výmenu

67 % online spotrebiteľov si pred nákupom skontroluje pravidlá vrátenia tovaru, takže ponuka „bezplatného vrátenia tovaru počas sviatkov“ vám môže pomôcť získať zákazníkov. Okrem toho výskum ukazuje, že ponúkanie bezplatného vrátenia tovaru online podporuje medzi kupujúcimi vyšší priemerný nákup v košíku.

Nezabudnite na poslednú míľu!

Rozbehli ste svoju vianočnú kampaň, presunuli všetky svoje zásoby a krásne zabalili svoje objednávky – teraz ich stačí dostať k dverám vašich zákazníkov včas a v jednom kuse. A na to neexistuje lepší logistický partner ako DHL Express. Ako odborníci na elektronický obchod vám môžeme pomôcť zvládnuť zhon s dodávkami a dodržať všetky dôležité sľuby zákazníkom.

CHCEM ZÁKAZNÍCKE ČÍSLO

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.