img

06. 10. 2022

Renewals by Nosene & DHL

Kolekcia RENEWALS by NOSENE dáva formou upcyklingu nový dych materiálom a látkam, ktoré sú poškodené alebo to najlepšie vo svojej pôvodnej verzií už majú za sebou. My sme poskytli materiály z poškodených/vyradených kuriérskych uniforiem. Zároveň dostala priestor aj nadaná študentka Karin Elízová z VŠVU z ateliéru odevného dizajnu, ktorá túto kolekciu nadizajnovala.

Odevný priemysel v dnešnej dobe čelí enviromentálnym aj ekonomickým výzvam.

RENEWALS je obnovenie zničeného, UPYCLING pridáva hodnotu už použitému. Toto v NOSENE spájajú a preto dávajú druhý dych nielen poškodeným materiálom ale oblečeniu ako takému, pričom vedia, že second-hand môže byť prvá voľba – poctivým výberom, cenou, kvalitou a dostupnosťou. Pretože dobrá a zachovalá móda by nemala končiť ani v koši ani na skládkach.

Udržateľnosť spojená so spoločnosťou NOSENE a študentkou VŠMU Karin Elízovou prináša vo výsledku to, ako náš svet môže fungovať ďalej. Logistika nás spája s okolitým svetom a môže upcycling spojený s kvalitným, kreatívnym a nositeľným dizajnom priniesť kdekoľvek a ku komukoľvek. Pretože udržateľnosť a ekológia nemajú hranice a sú (mali by byť) súčasťou celého sveta, hovorí Katarína Hutyrová.

Záväzok k udržateľnosti je neoddeliteľnou súčasťou firemnej kultúry skupiny Deutsche Post DHL. Od roku 2008 máme ambiciózne ciele v oblasti udržateľnosti, napríklad v oblasti znižovania CO2. Uvedomujeme si, že aj odevný priemysel je jedným z veľkých prispievateľov rastu CO2. Zamysleli sme sa akou formou by sme mohli v DHL Express Slovensko prispieť z kzníženiu emisií a zároveň využiť to, čo už raz bolo vytvorené.

Poďte sa sa pozrieť, čo z toho vzniklo: klikni na obázok.

 

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.