img

24. 08. 2021

PREDSTAVUJEME PROGRAM OPTIMALIZÁCIE SPOTREBY PALIVA

Program optimalizácie spotreby paliva (FOP) je jedným z troch ekologických programov, ktoré v súčasnosti prebiehajú v spoločnosti Express Americas a ktoré sľubujú, že spoločnosť DPDHL Group sa ešte viac priblíži k dosiahnutiu jej cieľov v oblasti nulových emisií Mission 2050. FOP znižuje emisie CO2 a náklady na palivo optimalizáciou ťažiska počas nakládky lietadla a prináša vynikajúce výsledky:

  • V júni dosiahol americký región druhý po sebe idúci mesačný rekord a dosiahol optimálne zaťaženie ťažiska 84,6%, čo je medziročný nárast o 15,6 bodu. Región, Cincinnati Hub, Mexiko a USA, dosiahli za posledné dva mesiace nové rekordné výkony.
  • Vďaka našim tímom pre plánovanie zaťaženia Superstar bude v roku 2021 americký región na ceste k zníženiu emisií CO2 o 22 miliónov kilogramov – to je ekvivalent vysadenia asi JEDNÉHO MILIONU STROMOV! A zabráni tak nákladom na palivo v hodnote až 4 miliónov dolárov na opätovné investovanie do udržateľného leteckého paliva (SAF).

Udržateľné letecké palivo

Toto vedie pekne k nášmu druhému ekologickému programu: Udržateľné letecké palivo. Spoločnosť Express urýchlila prechod od fosílnych palív k alternatívam SAF, aby splnila cieľ skupiny spočívajúci v tom, že do roku 2030 bude z udržateľných zdrojov odvodzovať viac ako 30% z celkovej spotreby leteckého paliva.

  • V súčasnosti je medzinárodné letisko San Francisco (SFO) jediným miestom Express Americas využívajúcim SAF – o ďalších miestach sa rokuje.
  • Všetky lety spoločnosti Express odlietajúce z SFO začali používať SAF v decembri 2020.
  • SAF sa skladá z 25% – 40% suroviny z odpadu a zvyškových lipidov zmiešaných s konvenčným leteckým palivom. Počas svojho životného cyklu SAF znižuje emisie skleníkových plynov až o 80% v porovnaní s fosílnymi palivami.

FCEV – vodíkové palivové články

Tretí ekologický program, ktorý nám pomáha dosiahnuť naše ciele GoGreen, sa týka elektrických vozidiel na vodíkový palivový článok (FCEV). Vozidlá nahrádzajú stroje, ktoré predtým fungovali na naftu, benzín a skvapalnený ropný plyn a táto iniciatíva je prvou svojho druhu na svete.

  • V roku 2021 bola v uzle Cincinnati nainštalovaná dočasná vodíková stanica na doplnenie paliva pre vozidlá a zariadenia Ground Support Equipment (GSE).
  • V marci sa začal šesťmesačný test na overenie prevádzkovej uskutočniteľnosti a overenie úspor emisií CO2 pri vodíkových palivových článkoch elektrického modelu GSE.
  • Štúdia posúdi náklady a praktickosť stálej rozsiahlej vodíkovej infraštruktúry.
  • Analýza koncom tohto roka určí, ako si technológie navzájom porovnávajú, čo sa týka paliva, spotreby energie, správania sa za každého počasia a pri plánovanej / neplánovanej údržbe.

Keďže v Express Americas prebieha toľko zelených iniciatív, budúcnosť vyzerá viac než sľubne – vyzerá fantasticky!

Tím DHL Express

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.