img

08. 07. 2023

Lepšia logistika pre lepšiu zdravotnú starostlivosť: DHL identifikuje trendy, zmeny a riešenia v riadení dodávateľského reťazca v sektore biologických vied a zdravotníctva

Pokrok v poskytovaní zdravotnej starostlivosti: Biela kniha DHL identifikuje trendy, zmeny a riešenia v biologických vedách a zdravotníckych dodávateľských reťazcoch

  • Sektor biologických vied a zdravotníctva čelí zrýchleným zmenám s rozvojom liečby a liekov, ktoré transformujú dodávateľské reťazce tak, aby spĺňali požiadavky modernej zdravotnej starostlivosti.
  • Šesť hlavných trendov pretvára oblasť zdravotnej starostlivosti, čo vedie k ôsmim kľúčovým aspektom, ktoré musia spoločnosti zvážiť pri budovaní budúcich dodávateľských reťazcov.
  • Každý sektor zdravotnej starostlivosti vrátane zdravotníckych pomôcok, spotrebiteľskej zdravotnej starostlivosti, liekov, klinických testov a vládnych a mimovládnych organizácií bude ovplyvnený rôznymi spôsobmi.

Bonn, 6. júna 2023: Rýchla transformácia sektora biologických vied a zdravotníctva vedie aj k zmenám v logistike, čo núti týchto priemyselných hráčov, aby prehodnotili svoje spôsoby dodávania a dizajn dodávateľského reťazca. Spoločnosť DHL dnes publikuje bielu knihu „Delivering Next-Level Healthcare“, ktorá vrhá svetlo na šesť hlavných trendov, ktoré pretvárajú oblasť biologických vied a zdravotnej starostlivosti: zdravotná starostlivosť zameraná na pacienta, pokročilé terapie, digitálne technológie, nové priemyselné ekosystémy, udržateľné riešenia. a odolnosť. Dokument ďalej načrtáva vplyv týchto trendov na dodávateľské reťazce a poskytuje cenné poznatky o riešeniach a osvedčených postupoch pre biologické vedy a poskytovanie zdravotnej starostlivosti, ako aj o budovaní kapacít dodávateľského reťazca.

“Revolučné terapie odrážajú zrýchľujúce sa tempo medicínskeho pokroku a pripravujú pôdu pre transformačný posun v biologických vedách a poskytovaní zdravotnej starostlivosti s modelmi zameranými na pacienta, digitálnymi technológiami a environmentálne uvedomelými postupmi. To preto poháňa vznik nových obchodných ekosystémov,” hovorí Claudia Roa, prezidentka sektora biologických vied a zdravotníctva v DHL Customer Solutions & Innovation. “Budúcnosť prináša zmenu paradigmy, pretože zdravotná starostlivosť ďalšej úrovne si vyžaduje vytvorenie dodávateľských reťazcov zdravotnej starostlivosti na ďalšej úrovni.”

Rastúca individualizácia v oblasti biologických vied a zdravotnej starostlivosti si vyžaduje nové koncepcie udržateľnosti

Pri hlbšom skúmaní trendu zdravotnej starostlivosti zameranej na pacienta si spojenie medzi farmaceutickou výrobou a koncovými užívateľmi vyžaduje užšie a pohotovejšie vzťahy. Mení sa napríklad spôsob, akým ľudia hľadajú, vyberajú a dostávajú sa k liečbe. Pozoruhodných 90 % spotrebiteľov generácie Z sa teraz pred návštevou lekára zapája do online prieskumu nákladov a možností zdravotnej starostlivosti. Vývoj klinických skúšok navyše zaznamenal posun, keď 89 % sponzorov využíva technológiu na umožnenie decentralizovaného modelu aspoň v jednej zo svojich klinických skúšok, čo má za následok vyššiu mieru udržania v porovnaní so štúdiami vyžadujúcimi klinickú účasť. V tomto prípade bude znížený „pohyb ľudí“ nahradený zvýšenou zásielkou farmaceutického tovaru do ešte diverzifikovanejšieho cieľového prostredia.

Demografické a priemyselné trendy vedú k zmenám aj v segmente spotrebiteľskej zdravotnej starostlivosti. Tlak na verejné výdavky na zdravotníctvo, starnúce obyvateľstvo a rastúce zameranie spotrebiteľov na zdravie a wellness, to všetko prispieva k predpovedi rastu o 12 % do roku 2025. Okrem toho sa objavujú nové modely služieb a modely predplatného produktov, čím sa zvyšuje objem predaja elektronického obchodu a nové kategórie produktov. To vedie k ďalším požiadavkám na dodávateľský reťazec a logistiku.

Ďalším významným trendom je rast nových terapeutických prístupov vrátane biofarmaceutických produktov a medicíny založenej na génoch. Predpokladá sa, že trh s takýmito terapiami porastie z približne 5 miliárd USD v roku 2012 na takmer 37 miliárd USD do roku 2027. Okrem toho sú biofarmaceutické produkty chúlostivé a drahé a je potrebné s nimi zaobchádzať opatrne v každej fáze dodávateľského reťazca. Farmaceutický priemysel preto investuje viac ako 17 miliárd USD ročne do logistiky chladiaceho reťazca. To viedlo k rôznorodej škále logistických služieb chladiaceho reťazca, ktoré zahŕňajú zásielky vyžadujúce teploty až -196 stupňov Celzia pre ultrachladné mrazené produkty.

Prirodzene, tento rastúci dopyt po komplexných a často viac individualizovaných riešeniach zásielok robí z udržateľnosti ďalší významný trend, ktorý rezonuje aj v iných odvetviach. Zatiaľ čo 75 % farmaceutických spoločností do roku 2021 úspešne znížilo svoje emisie v rámci rozsahu 1 a rozsahu 2, emisie rozsahu 3 predstavujú významný podiel 83 % vplyvu tohto odvetvia na klímu. Prekvapivo tým farmaceutický sektor vykazuje vyššiu uhlíkovú intenzitu v porovnaní s globálnym automobilovým priemyslom.

Rôzne odvetvia zdravotníctva potrebujú rôzne logistické riešenia

Identifikované trendy pretvárajú poskytovanie zdravotnej starostlivosti v rôznych sektoroch biologických vied a zdravotníckych odvetviach vrátane zdravotníckych pomôcok, spotrebiteľskej zdravotnej starostlivosti, liečiv, klinických skúšok a vládnych a mimovládnych organizácií. Tieto transformácie kladú nové a niekedy rôzne požiadavky na dodávateľské reťazce zdravotnej starostlivosti, a to buď zavedením zložitosti do existujúcich profesionálov

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.