img

12. 01. 2023

Formula E a DHL obnovujú partnerstvo a odštartujú novú éru Gen3

Formula E a DHL obnovujú partnerstvo a odštartujú novú éru Gen3

  • Formula E a DHL, oficiálny zakladajúci a logistický partner, sa dohodli na viacročnom partnerstve nove éry Gen3 a predstavenie auta tretej generácie – najrýchlejšieho, najľahšieho, najvýkonnejšieho a najefektívnejšieho elektrického pretekárskeho automobilu, aký bol kedy vyrobený
  • Partnerstvo založené na priekopníckej zelenej logistike a špičkových riešeniach nákladnej dopravy
  • 9. sezóna sa začína túto sobotu v Mexico City, pričom k dnešnému dňu je dokončených 100 pretekov v 26 ikonických svetových mestách a prvé preteky v tomto roku v Hyderabad, Kapské Mesto, São Paolo a Portland.

Bonn, 12. januára 2023: Formula E a DHL, oficiálny zakladajúci a logistický partner majstrovstiev sveta ABB FIA Formula E, dnes oznámili viacročné predĺženie partnerstva, ktoré začína v ére Gen3, aby naďalej prinášalo dôležitosť udržateľnosti mestám v okolí. svet.

DHL je oficiálnym zakladajúcim partnerom a od septembra 2013 je oficiálnym logistickým partnerom prvého celosvetového šampionátu v motoristickom športe. So 40-ročnými medzinárodnými skúsenosťami v motoristickom športe bola DHL nápomocná pri premene konceptu plne elektrických pretekov na realitu s inauguračnými pretekami v Pekingu o rok neskôr. Odvtedy DHL podporuje Formulu E prostredníctvom míľnikových 100. pretekov, ktoré sa skončili minulú sezónu v Soule v Južnej Kórei a boli tiež 26. svetovým mestom, kde sa konali preteky Formuly E.

Sezóna 9 a éra Gen3 začína túto sobotu 2023 Hankook Mexico City E-Prix. Preteky budú svedkom súťažného debutu Gen3 – najrýchlejšieho, najľahšieho, najvýkonnejšieho a najefektívnejšieho elektrického pretekárskeho auta, aké kedy bolo vyrobené – zatiaľ čo 9. sezóna obsahuje 16 pretekov v 11 ikonických svetových mestách vrátane prvých návštev Hyderabadu, Kapského Mesta, São. Paulo a Portland, Oregon.

DHL poskytuje najmodernejšiu udržateľnú logistiku, ktorá zahŕňa prispôsobenú multimodálnu dopravu vrátane cestnej a námornej nákladnej dopravy, ktorá maximalizuje efektivitu a znižuje emisie CO2. Vďaka využívaniu biopalív pre všetku cestnú a námornú nákladnú dopravu prejde DHL v nadchádzajúcej sezóne očakávaných 89 100 kilometrov, pričom na preteky prepraví približne 415 ton cenného nákladu vrátane pretekárskych áut, batérií, nabíjacích jednotiek, vysielacieho zariadenia a marketingového a pohostinského vybavenia.
„DHL pomohla priviesť Formulu E k životu a odvtedy je váženým partnerom,“ hovorí Matt Scammell, obchodný riaditeľ Formuly E. „Sme radi, že tento vzťah bude pokračovať, keďže spoločne vstupujeme do éry Gen3, kde pretekáme. samotný limit inovácií, posúvajúci hranice vývoja technológie EV a definujúci budúcnosť motoristického športu. DHL zohráva rozhodujúcu funkciu pri poskytovaní všetkých pretekov na celom svete, pričom je priekopníkom špičkových riešení v oblasti efektívnosti a udržateľnosti, vďaka čomu sa perfektne hodia pre šampionát a našu misiu.

DHL a Formula E budú aj naďalej odrážať svoje spoločné hodnoty prostredníctvom platformy „Together Green“, keďže žltá a modrá farba DHL sa spája vo vízii zelenšej budúcnosti. Aktivity budú zahŕňať, ale nie sú obmedzené na, spoluprácu s vývojom udržateľnosti na nových a starých pretekárskych plochách, pričom budú predvádzať vzrušenie z Formuly E.
„Formula E nie je len šport, ale aj vízia budúcnosti, ktorej môžeme byť všetci súčasťou. Zdieľame rovnakú víziu zelenšej budúcnosti a sme hrdí na to, že sme zakladajúcim a logistickým partnerom Formuly E od jej vzniku,“ hovorí Arjan Sissing, vedúci globálneho marketingu značky v Deutsche Post DHL Group. „Naše roky partnerstva boli doteraz vzrušujúce, keď sme spoločne propagovali udržateľnosť na celom svete. Tešíme sa na spoločné pokračovanie zelenej cesty.“

Ako priekopník zelenej logistiky sa DHL v roku 2008 stala prvou logistickou spoločnosťou, ktorá sa zaviazala k merateľnému cieľu uhlíkovej účinnosti a zaviazala sa zlepšiť uhlíkovú účinnosť o 30 % (v porovnaní s rokom 2007) do roku 2021. Tento cieľ bol dosiahnutý štyri roky pred plánovaným termínom, v roku 2016, pričom v marci 2017 oznámila záväzok dosiahnuť čisté nulové emisie do roku 2050. V roku 2021 sa skupina DPDHL zaviazala investovať 7 miliárd eur do čistých prevádzok a klimaticky neutrálnej logistiky do roku 2030. Financie sa použijú napr. do roku 2030 elektrifikovať 60 % vozového parku poslednej míle, čím sa na cesty dostane viac ako 80 000 elektrických vozidiel.

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.