img

24. 10. 2023

EXPORT DO JAPONSKA - AKO MAXIMALIZOVAŤ KAŽDÚ PREDAJNÚ PRÍLEŽITOSŤ

PREČO JAPONSKO?

Japonsko je vysoko rozvinutá krajina s významnou kúpnou silou, digitálne vyspelou populáciou a silnou penetráciou kreditných kariet a smartfónov. V japonských obchodných predpisoch sa ľahko orientuje a daňové zákony Japonska sú relatívne jednoduché.

PREHĽAD TRHU

Japonsko si osvojilo online nakupovanie pomerne pomaly, ale rýchlo rastie. S rastúcou popularitou online nakupovania zaberá elektronický obchod každý rok približne 0,5 % podielu na celkovom maloobchode.

Penetrácia používateľov (počet dospelých spotrebiteľov, ktorí pravidelne využívajú elektronický obchod) bude do konca roku 2023 78,5 % a očakáva sa, že do roku 2027 dosiahne 92,8 %. Rýchle dodanie je veľkou súčasťou rýchleho rastu v elektronickom obchode. Rýchlosť a pohodlie sú dôležité. Ide o pôsobivý rast v kontexte hospodárskeho postavenia Japonska vo svete: je to tretia najväčšia ekonomika po USA a Číne.

Prečítajte si nášho exkluzívneho sprievodcu podnikaním v Japonsku– od toho, ako bezproblémovo vstúpiť na japonský trh, trendy v nakupovaní, ktoré by ste mali sledovať, aby ste prilákali zákazníkov.

 

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.