img

31. 05. 2023

DHL posúva zelenú logistiku na ďalšiu úroveň, keď Formula 1® uvádza na trh prvý vozový park poháňaný biopalivami na zníženie uhlíkovej stopy.

  • DHL pridáva 18 nových nákladných vozidiel, ktoré teraz jazdia na biopalivo pre všetky európske preteky tejto sezóny.
  • Emisie uhlíka možno v porovnaní so štandardnými palivami znížiť minimálne o 60 %, s potenciálom vyšších úspor.
  • Vďaka partnerstvu by sa v nadchádzajúcich rokoch mohlo rozšíriť používanie nákladných vozidiel s udržateľným pohonom.
  • DHL a Formula 1® sa venujú ekologickejšej budúcnosti a prijímajú opatrenia na minimalizáciu uhlíkovej stopy.

Bonn, 1. júna 2023: DHL a Formula 1® posúvajú udržateľnú logistiku do nových výšin v rámci partnerstva za posledné roky s novou iniciatívou v tejto sezóne. DHL predstavuje svoj prvý vozový park na biopalivá, pričom túto sezónu nasadí 18 nových nákladných vozidiel, aby podporili Formulu 1® v jej cieli stať sa do roku 2030 zelenou. Tým môže každé nákladné vozidlo znížiť emisie uhlíka o minimálne 60 % v porovnaní so štandardnými palivami, s veľkým potenciálom vyšších úspor.

„Naše partnerstvo s Formulou 1 tiež dokazuje našu spoločnú oddanosť udržateľnosti a znižovaniu našej uhlíkovej stopy. Dôsledne sa snažíme o to, aby bola logistika udržateľnejšia, a sme nadšení, že môžeme tento rok predstaviť inauguračný vozový park poháňaný trvalo udržateľným palivom,“ hovorí Arjan Sissing, vedúci globálneho marketingu značky v skupine Deutsche Post DHL. „Ako líder v oblasti zelenej logistiky, 18 nákladných vozidiel ďalej prispieva k vozovému parku DHL s nižšími emisiami, kde našim fanúšikom a zákazníkom ukazujeme, že vzrušenie z pretekov Formuly 1 po celom svete je možné priniesť udržateľným spôsobom.“

Nové nákladné vozidlá znižujú emisie uhlíka pri zachovaní rovnakej úrovne výkonu z hľadiska nosnosti a dojazdu ako ich dieselové náprotivky. Manipulácia s biopalivami je tiež bezpečnejšia ako tankovanie nafty z environmentálneho a bezpečnostného hľadiska. Paul Fowler, vedúci DHL Motorsports Logistics dodáva: „Každé nákladné auto teda dokáže prepraviť až 40 ton a prejsť až 3 500 kilometrov na 1 000 litrovú nádrž. Pre európsku etapu F1 jazdia kamióny výhradne na HVO100, čo je biopalivo druhej generácie, ktoré spĺňa normu EN15940 pre parafínové palivá, ako aj palivo na odber. Používaním HVO100 skupina Deutsche Post DHL dodržiava smernicu EÚ o obnoviteľnej energii. Vzhľadom na ich významný vplyv na udržateľnosť plánujú DHL a Formula 1 v nadchádzajúcich rokoch rozšíriť používanie týchto nákladných vozidiel s trvalo udržateľným pohonom, ako súčasť ich pokračujúceho úsilia minimalizovať ich environmentálnu stopu.

„Pôsobíme v globálnom meradle a DHL hrá rozhodujúcu úlohu pri zabezpečovaní pretekov a pomáha nám riešiť logistický vplyv, ktorý máme ako majstrovstvá sveta,“ hovorí Ellen Jones, vedúca ESG vo Formule 1®. „Spoločne neustále hľadáme udržateľnejšie riešenia a vďaka inováciám, ako sú nákladné autá na biopalivá, sme schopní urobiť významné kroky vpred pri znižovaní emisií uhlíka a dosahovaní nášho cieľa udržateľnosti, ktorým je dosiahnuť do roku 2030 čistú nulu. partneri ako DHL zdieľajú rovnakú snahu a odhodlanie vytvoriť udržateľnejšiu Formulu 1.“

Vytvorenie environmentálne udržateľnejšej budúcnosti bolo kľúčovou súčasťou partnerstva a DHL a F1® aktívne podnikli kroky na zníženie svojej uhlíkovej stopy. To zahŕňa testovanie pokročilejších technológií pre budúcnosť, využívanie multimodálnych dopravných riešení vrátane pozemnej a námornej nákladnej dopravy a používanie väčšieho počtu lietadiel Boeing 777, ktoré znižujú emisie uhlíka o 18 % v porovnaní s tradičnými lietadlami, 747. DHL tiež vybavuje svoje nákladné vozidlá GPS na sledovanie spotreby paliva a optimalizáciu trás. V tejto sezóne najazdí tím DHL motorsport približne 150 000 km a prepraví až 1 400 ton nákladu na preteky. Okrem pretekárskych áut sa do požadovaného cieľa prepravia aj pneumatiky, náhradné diely, pohonné hmoty, vysielacia a pohostinská technika. DHL tiež poskytuje komplexné sledovanie nákladu počas prepravy, ako aj colné maklérske služby, vyzdvihnutie a colné odbavenie.

V rámci plánu udržateľnosti skupiny Deutsche Post DHL Group s cieľom urýchliť udržateľné podnikanie do roku 2030 spoločnosť investuje 7 miliárd EUR do čistých logistických operácií s cieľom znížiť emisie. Prostriedky sa zamerajú na udržateľné letecké palivá, elektrifikáciu vozového parku a klimaticky neutrálny dizajn budov. Súčasťou tohto investičného plánu je aj zavedenie trvalo udržateľných palív v cestnej doprave na dlhé vzdialenosti.

Tlačovú správu na stiahnutie ako aj ďalšie informácie nájdete na dpdhl.com/pressreleases

 

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.