img

26. 10. 2022

DHL Express zostáva svetovým číslom 1 Best Workplace™ v roku 2022.

  • Už druhý rok po sebe je spoločnosť na čele svetového rebríčka Great Place to Work™.
  • Hrdosť a záväzok zamestnancov voči DHL Express ako výsledok kultúry rešpektu a uznania na pracovisku.

Bonn/Nemecko, 13. októbra 2022: Už druhý rok po sebe bola DHL Express, popredný svetový medzinárodný poskytovateľ expresných služieb, označená za najlepšie pracovisko číslo jedna na svete v každoročnom zozname, ktorý vydáva Great Place to Work™ (GPTW) v roku spolupráca s časopisom Fortune.

„Uznanie od Great Place to Work™ oceňuje naše neustále úsilie a odhodlanie vytvárať inkluzívne, pozitívne a spravodlivé pracovisko. Pre spoločnosť so 120 000 kolegami pôsobiacimi v rôznych prostrediach v 220 krajinách je to pozoruhodný úspech,“ povedal John Pearson, generálny riaditeľ DHL Express. „Od vypuknutia pandémie a rôznych geopolitických výziev zohrala každá osoba zapojená do dodávateľského reťazca, od kuriérov po pracovníkov uzlov a nadriadených až po koordinátorov, rozhodujúcu úlohu pri pomoci svetu zvládať vznikajúce logistické výzvy. Sme spoločnosť, ktorá kladie dôraz na ľudí a motivovaní zamestnanci zostávajú kľúčom k dokonalosti našich globálnych operácií. Aj keď nás tento úspech skutočne teší, budeme sa aj naďalej snažiť o zlepšenie a investovať do ďalšej starostlivosti o najlepšie možné pracovné prostredie pre naše tímy.

Oceňovanie práce svojich zamestnancov je v DHL Express kľúčové a spoločnosť každoročne investuje do množstva zamestnaneckých iniciatív: Iniciatíva „DHL’s Got Heart“ umožňuje a povzbudzuje kolegov, aby podporovali charitatívne účely, pre ktoré sú nadšení. Rámec „DHL4All“, ktorý je zameraný na vytváranie kultúry spolupatričnosti pre zamestnancov bez ohľadu na ich národnosť, etnickú príslušnosť, schopnosti, pohlavie alebo sexuálnu orientáciu, je silnou hnacou silou spravodlivých a inkluzívnych praktík. A program „Certified International Specialist“ (CIS) zahŕňa inšpiratívne školenia a obsah angažovanosti poskytovaný vedúcimi pracovníkmi – zamestnanci sú oprávnení s vedomosťami, ktoré potrebujú na každodenné poskytovanie vynikajúcich zákazníckych služieb.

„Naši ľudia sú našou najvyššou prioritou a sme hrdí, že môžeme prispieť k motivácii našich kolegov a vytvoriť prostredie, v ktorom môže každý priniesť svoje autentické ja, cítiť, že si ho vážime a patríme k nemu,“ povedal Fadzlun Sapandi, výkonný viceprezident pre ľudské zdroje DHL Express. „To, že sme boli druhý rok po sebe vyhlásené za najlepšie pracovisko na svete, je fantastický úspech našich zamestnancov a nášho manažmentu na všetkých úrovniach v DHL Express. Nemôžem byť hrdý na naše tímy a ich prínos.”

„Dostať sa na čelo svetového rebríčka Best Workplace™ už druhý rok po sebe je pre DHL Express impozantný úspech a všetci sme na to hrdí,“ povedal Thomas Ogilvie, riaditeľ ľudských zdrojov v Deutsche Post DHL Group. „Ocenenie potvrdzuje naše trvalé úsilie o vytvorenie atraktívneho pracovného prostredia pre našich zamestnancov v rámci celej skupiny, kde ide ruka v ruke vynikajúci výkon s ocenením a rešpektom. Potvrdzuje to aj služba Great Place to Work™, ktorá uznáva obchodné jednotky DHL vo viacerých krajinách a regiónoch,“ dodal.

Odkedy sa DHL Express po prvý raz v roku 2017 pripojila k zoznamu najlepších na svete, viac ako štvornásobne zvýšila počet zamestnancov v prieskume a počet zúčastnených krajín, čo pozitívne ovplyvnilo väčšinu ľudí na celom svete zo všetkých nadnárodných korporácií Great Place to Work™ považovaných za 2022. Ide o jediné ocenenie firemnej kultúry na svete, ktoré vyberá víťazov podľa toho, ako spravodlivo sa zaobchádza so zamestnancami. Spoločnosti sa posudzujú na základe ich schopnosti vytvoriť skvelú zamestnaneckú skúsenosť, ktorá sa týka rasy, pohlavia, veku, zdravotného postihnutia alebo akéhokoľvek aspektu identity zamestnanca alebo pracovnej úlohy.

„Pre spoločnosti s globálnou pracovnou silou je dosiahnutie konzistentnej skúsenosti pre každého zamestnanca exponenciálne ťažšie – a pôsobivé,“ povedal Michael Bush, generálny riaditeľ spoločnosti Great Place to Work™. „Napriek mnohým výzvam, ktorým čelia globálne podniky v roku 2022, DHL Express preukázala, že je to skvelé pracovisko na celom svete! Takéto príkladné úspechy sú podporené výnimočnou kultúrou s príjemným a starostlivým prostredím od prvého dňa, pričom bezpečnosť a fyzická pohoda sú hlavnými prioritami a férovosť je jadrom skúseností všetkých zamestnancov na celom svete.“

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.