img

09. 05. 2023

DHL Express uvádza na trh možnosť GoGreen Plus pre svoj produkt leteckej nákladnej/cargo dopravy

  • Od júna môžu zákazníci leteckej nákladnej dopravy znížiť emisie uhlíka spojené s ich nákladom v leteckej doprave používaním udržateľného leteckého paliva.
  • GoGreen Plus je súčasťou udržateľného cieľa skupiny Deutsche Post DHL Group dosiahnuť nulové čisté emisie do roku 2050.

Bonn, Mníchov/Nemecko, 8. mája 2023: DHL Aviation, interná letecká spoločnosť DHL Express, spúšťa novú voliteľnú službu GoGreen Plus pre svoj produkt leteckej nákladnej dopravy. Nová služba GoGreen Plus umožňuje zákazníkom znížiť emisie uhlíka spojené s ich nákladom pomocou paliva pre udržateľné letectvo (SAF). Od júna si môžu zákazníci leteckej nákladnej dopravy DHL na celom svete vybrať pre svoje zásielky službu GoGreen Plus, pričom zákazníci dostanú možnosť prispôsobiť si zníženie CO2e, ktoré chcú dosiahnuť a množstvo SAF, ktoré používajú. SAF sa vyrába z odpadových olejov a dokáže počas svojho životného cyklu znížiť emisie skleníkových plynov až o 80 percent v porovnaní s konvenčným prúdovým palivom, ktoré nahrádza.

Travis Cobb, EVP Global Network Operations & Aviation, DHL Express, hovorí: „Naším najväčším cieľom je dosiahnuť nulové čisté emisie do roku 2050. Používanie SAF je v súčasnosti kľúčom k zníženiu emisií uhlíka v letectve a naša služba GoGreen Plus je možná vďaka našej spolupráci. s bp a Neste dodávať SAF do uzlov DHL Express po celom svete.“

Ingrid Raj, SVP, Global Head Aviation Commercial, DHL Express, dodala: „Vloženie cez GoGreen Plus umožňuje zákazníkom znížiť emisie Scope 3, nepriame emisie skleníkových plynov, ktoré sa vyskytujú v hodnotovom reťazci spoločnosti vrátane nadväzujúcej dopravy a distribúcie. Uvedením GoGreen Plus umožňujeme našim zákazníkom leteckej nákladnej dopravy robiť udržateľnejšie rozhodnutia a podporujeme ich príspevok k znižovaniu emisií uhlíka”.

DHL Aviation spravuje 18 vlastných a partnerských leteckých spoločností s viac ako 300 špecializovanými lietadlami, ktoré denne vykonávajú viac ako 2 400 letov na viac ako 500 letísk po celom svete. Väčšina nákladnej kapacity sa využíva pre hlavný produkt DHL Express TDI. Ak na týchto letoch zostane nejaký nákladný priestor, DHL Express ho predá zákazníkom v sektore leteckej nákladnej dopravy. Služba GoGreen Plus pre zákazníkov leteckej nákladnej dopravy bude spustená na veľtrhu Air Cargo Europe v Mníchove. Nadväzuje na predchádzajúce úspešné spustenie GoGreen Plus pre expresné kuriérske zásielky.

Služba GoGreen Plus je súčasťou udržateľného cieľa skupiny Deutsche Post DHL Group dosiahnuť nulové čisté emisie do roku 2050. Prispieva k dočasnému cieľu využívať 30 percent SAF pre všetku leteckú dopravu do roku 2030. V súlade s plánom udržateľnosti Deutsche Post DHL Cieľom skupiny je ponúkať zelenú alternatívu pre všetky produkty a služby vo všetkých divíziách.

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.