img

16. 02. 2023

DHL Express uvádza na trh GoGreen Plus

Prvý globálny expresný kuriér, ktorý dáva zákazníkom možnosť využívať palivo z udržateľného letectva na zníženie emisií.

GoGreen Plus je súčasťou udržateľného cieľa skupiny Deutsche Post DHL Group dosiahnuť nulové čisté emisie do roku 2050.

Bonn/Nemecko, 6. februára 2023: DHL Express dnes oznamuje spustenie GoGreen Plus, novej služby, ktorá zákazníkom umožní znížiť emisie uhlíka spojené s ich zásielkami prostredníctvom využitia paliva pre udržateľné letectvo (SAF). Ide o novinku vo svete globálnych expresných prepravcov, ktorá bude uvedená na trh vo Veľkej Británii, Taliansku, Dánsku, Švédsku, Kanade, Austrálii, Južnej Afrike a Spojených arabských emirátoch. Od dnešného dňa budú mať zákazníci so sídlom v týchto krajinách možnosť vybrať si GoGreen Plus pri výbere prepravnej služby prostredníctvom MyDHL+, online platformy na prepravu a sledovanie.

GoGreen Plus bude k dispozícii všetkým zákazníkom DHL Express na celom svete v priebehu nasledujúcich mesiacov, pričom zákazníci dostanú možnosť prispôsobiť si zníženie CO2e, ktoré chcú dosiahnuť, a množstvo SAF, ktoré používajú. Je navrhnutý tak, aby bol plne flexibilný, keďže ho možno vybrať pre jednotlivé zásielky.
Nová služba GoGreen Plus je možná po nedávnej spolupráci DHL s bp a Neste na dodávke SAF do uzlov DHL Express po celom svete. Obnoviteľná časť inovatívneho paliva sa vyrába z odpadových olejov. Takýto SAF z odpadov a zvyškov môže poskytnúť zníženie emisií skleníkových plynov až o 80 percent počas svojho životného cyklu v porovnaní s konvenčným leteckým palivom, ktoré nahrádza.

John Pearson, generálny riaditeľ DHL Express, hovorí: „Vieme, že naši zákazníci sú odhodlaní znižovať svoj vplyv na životné prostredie, takže je dôležité, aby sme im na to poskytli prostriedky. Som rád, že zákazníci môžu teraz naplno využiť našu investíciu do SAF, aby im umožnili znížiť emisie ich zásielok. SAF je v súčasnosti primárnou cestou k znižovaniu emisií uhlíka v letectve, takže je to najefektívnejší spôsob, ako pomôcť našim zákazníkom, aby boli ich vlastné dodávateľské reťazce udržateľnejšie.“
Vloženie cez GoGreen Plus umožňuje zákazníkom znížiť emisie Scope 3, nepriame emisie skleníkových plynov, ktoré sa vyskytujú v hodnotovom reťazci spoločnosti, vrátane následnej dopravy a distribúcie. Na rozdiel od kompenzačných iniciatív sa vkladanie uznáva ako úsilie o zníženie uhlíka v rámci iniciatívy Science Based Target, pretože iniciatívy sú navrhnuté tak, aby znižovali emisie priamo spojené s prevádzkou podniku.

Služba GoGreen Plus je súčasťou udržateľného cieľa skupiny Deutsche Post DHL Group dosiahnuť nulové čisté emisie do roku 2050. Prispieva k dočasnému cieľu využívať 30 percent SAF pre všetku leteckú dopravu do roku 2030. V súlade s plánom udržateľnosti Deutsche Post DHL Cieľom skupiny je ponúkať zelenú alternatívu pre všetky produkty a služby vo všetkých divíziách.

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.