img

24. 08. 2021

DHL EXPRESS HRÁ ZÁSADNÚ ÚLOHU V EURÓPSKEJ LOGISTIKE VAKCÍN COVID-19

  • 10tim európskym krajinám boli dodané vakcíny COVID-19 divíziou DHL Express, ktorá je šúčasťou skupiny Deutsche Post DHL.
  • Viac ako 50 letov prevážalo zásielky vakcín do európskych miest.
  • Každú európsku krajinu vieme doručiť prostredníctvom siete DHL Express do 24 hodín.

Bonn, 8. január, 2021: Od Vianoc spoločnosť DHL Express, popredný svetový poskytovateľ expresných služieb, uskutočnila viac ako 50 letov prepravujúcich početné zásielky urgentne potrebných vakcín COVID-19 v rámci Európy. 

60 krajín, 100 lietadiel

Cieľovými destináciami sú Rakúsko, Bulharsko, Chorvátsko, Grécko, Fínsko, Taliansko, Litva, Nórsko, Rumunsko a Švédsko, ktoré dostali prvé dávky vakcíny na zabezpečenie svojich občanov. Viaceré z týchto krajín už prostredníctvom DHL Express dostali ďalšie dávky, napr. Taliansko, Litva, Nórsko a Rumunsko. Vďaka sietí a centrálnych prekladísk, ktoré sa rozprestierajú v 60 krajinách a teritóriách v Európe sa prevádzkuje viac ako 100 lietadiel. 

DHL Express je perfektne vybavená a pripravená na pravidelné zásobovanie ďalších krajín vakcínami COVID-19 v Európe i mimo nej.

„Naša Express sieť už počas prvých týždňov pandémie dokázala svoju silnú odolnosť. Aj keď takmer všetky národy prešli blokádou, žiadna z našich prevádzok sa nezastavila, “uviedol Alberto Nobis, generálny riaditeľ DHL Express Europe.

Vakcíny do 24 hodín 

„Je v našej DNA je dodávať, dokonca aj v čase globálnej krízy. Vďaka našim ľuďom a infraštruktúre udržiavame otvorené obchodné cesty a umožňujeme našim zákazníkom pokračovať v podnikaní. Medzinárodnými expresnými dodávkami vakcín COVID-19 podporujeme početné vlády v ich boji proti pandémii. V Európe nám naše silné postavenie umožňuje prepravovať zdravotnícky tovar z krajiny do krajiny do 24 hodín. “

Okrem Európy DHL Express dodávala dávky vakcín aj do Bahrajnu, Čile, Kostariky, Izraela, Mexika, Ománu a Singapuru.

V rámci špecializovanej globálnej siete DHL pracuje viac ako 9 000 odborníkov, takže farmaceutické, zdravotnícke prístroje, klinické skúšobné a výskumné organizácie, veľkoobchodníci a distribútori, ako aj nemocnice a poskytovatelia zdravotnej starostlivosti sú prepojení v rámci hodnotového reťazca a prostredníctvom digitalizácie, od klinických skúšok až po starostlivosť a každý krok medzi tým.

10 miliárd dávok po celom svete

Portfólio spoločnosti DHL pre zdravotnícky priemysel zahŕňa viac ako 150 lekárnikov, 20+ skladov klinických skúšok, 100+ certifikovaných staníc, 160+ skladov s kvalifikáciou GDP, 15+ stránok certifikovaných GMP a 135+ lekárskych expresných miest.

V globálnom meradle sú poskytovatelia logistických služieb vyzvaní k rýchlemu zavedeniu dodávateľského reťazca v oblasti zdravotníctva s cieľom dodávať vakcíny v bezprecedentnom množstve viac ako 10 miliárd dávok po celom svete – a to aj v regiónoch s menej rozvinutou logistickou infraštruktúrou, kde žijú 3 miliardy ľudí. 

Náročné logistické požiadavky

Na zabezpečenie globálneho pokrytia v nasledujúcich dvoch rokoch bude v rôznych nastaveniach dodávateľského reťazca potrebných až 200 000 prepravcov paliet a 15m chladiacich boxov, ako aj 15 000 letov.

S vakcínami, ktoré sa historicky vyvíjali na časovej osi 5 – 20 rokov, je zrýchlený proces COVID-19 v priebehu jedného roka bezprecedentný. Pravdepodobne budú na určité vakcíny kladené prísne teplotné požiadavky (do -80 ° C), aby sa zabezpečila účinnosť vakcín počas prepravy a skladovania.

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.