img

18. 10. 2023

DHL Express a World Energy sa dohodli na globálnom partnerstve s cieľom urýchliť dekarbonizáciu letectva prostredníctvom certifikátov Sustainable Aviation Fuel Certificates

  • Sedemročná dohoda poskytne 668 miliónov litrov paliva pre udržateľné letectvo (SAF), ktoré nahradí fosílne letecké palivo.
  • Umožní DHL znížiť cca. 1,7 milióna ton CO2e na základe životného cyklu, čo sa rovná prevádzke americkej leteckej siete DHL s neutrálnou uhlíkovou stopou počas jedného roka.
  • Certifikáty Sustainable Aviation Fuel (SAFc) budú hrať kľúčovú úlohu na ceste DHL k dosiahnutiu ambicióznych emisných cieľov.

Bonn/Nemecko, Boston/USA, 19. októbra 2023: DHL Express a World Energy, popredný výrobca SAF a poskytovateľ nízkouhlíkových riešení, podpísali dlhodobú strategickú dohodu na urýchlenie dekarbonizácie leteckej logistiky prostredníctvom nákupu cca. . . 668 miliónov litrov udržateľného leteckého paliva prostredníctvom certifikátov udržateľného leteckého paliva (SAFc). Sedemročná zmluva s platnosťou do roku 2030 je doteraz jednou z najdlhších a najväčších dohôd SAFc v leteckom priemysle.

Očakáva sa, že dohoda zníži o cca. 1,7 milióna ton emisií oxidu uhličitého počas životného cyklu leteckého paliva – to zodpovedá približne 77 000 ročným pohybom lietadiel DHL Express v Amerike uhlíkovo neutrálne za celý rok. Táto míľniková dohoda je ďalším dôkazom ambiciózneho plánu udržateľnosti skupiny DHL, ktorý zahŕňa cieľ znížiť ročné emisie skleníkových plynov skupiny pod 29 miliónov ton CO2e v roku 2030 v rozsahu 1, 2 a 3.

„Spoločnosť DHL Express je pevne odhodlaná presadzovať udržateľnú budúcnosť v leteckej logistike,“ povedal John Pearson, generálny riaditeľ DHL Express. udržateľnejšiu budúcnosť. Chceme inšpirovať viac dodávateľov, aby urýchlili výrobu a prijatie SAF v celom odvetví.”

„Je nám cťou spojiť sa s DHL na tomto úsilí o dekarbonizáciu letectva,“ povedal Gene Gebolys, generálny riaditeľ World Energy. „Dekarbonizácia odvetví, ktoré je ťažké znížiť, si vyžaduje odhodlanie v rámci celého hodnotového reťazca a partnerstvá, ako je to, ktoré dnes spúšťame, sú kľúčom k tomu, aby spoločnosti ako DHL mohli splniť svoje ambície v oblasti klímy.“

Transparentnosť a zodpovednosť s Book & Claim

Pri SAFc sú environmentálne atribúty paliva oddelené od samotného paliva pomocou modelu spotrebiteľského reťazca „Book & Claim“. Prístup Book & Claim zvyšuje transparentnosť a zodpovednosť za udržateľné palivá tým, že zabezpečuje, aby boli zníženia emisií spojené s každým kreditom presne prevedené a overené treťou stranou. Umožňuje DHL Express nakupovať SAFc, využívať súvisiace zníženie emisií a rozširovať environmentálne atribúty svojim zákazníkom prostredníctvom služby GoGreen Plus. SAFc dodávaný prostredníctvom Book & Claim tiež pomáha minimalizovať logistické náklady a emisie, pretože palivo nie je potrebné prepravovať do celého sveta. Vďaka tomu je SAFc najefektívnejším spôsobom dekarbonizácie letectva. Všetky World Energy SAFc pre DHL budú spĺňať prísne certifikačné normy udržateľnosti z okrúhleho stola o trvalo udržateľných biomateriáloch (RSB). Okrem toho budú všetky objemy sledované prostredníctvom nezávislého registra, aby sa zabezpečila sledovateľnosť nárokov súvisiacich s SAFc. Samotné palivo sa bude dodávať na letiská v oblasti Los Angeles, v blízkosti výrobného závodu World Energy v Paramount, CA.

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.