img

23. 05. 2023

DHL EUROCUP 2023

Tímová práca na ihrisku.

Už viac ako 20 rokov expresný prepravca DHL Express využíva futbal ako spôsob, ako spojiť svoju sieť medzinárodných zamestnancov. DHL EuroCup, ktorý sa začal v roku 1982 ako priateľská hra na dvore v Amsterdame, je teraz každoročným zápasom v kalendári spoločnosti, na ktorom sa zúčastňuje viac ako 40 tímov a viac ako 2 500 ľudí.

Turnaj, ktorý sa bude konať posledný májový víkend v belgickom Lommely, neďaleko sídla DHL v Bruseli, poskytuje perfektnú príležitosť na prepojenie DHL zamestnancov, pričom každý, od výkonného riaditeľa až po kuriéra, je ubytovaný v hromadných chatkách aby sa podporili vzťahy medzi ľudmi. Zdieľať spoločného ducha a pracovať na spoločnom cieli – to je to, čo robíme v našom profesionálnom živote a to, čo tu ľudia zažívajú iným spôsobom. A to prispieva k duchu rodiny DHL.

Novinkou tento rok sú ženské futbalové tímy, ktoré si vyskúšajú svoje fubalové zručnosti na mensích futbalových ihriskách. No nejde tu len o futbal. Každý tím je podporovaný vlastnou skupinou roztlieskavačiek (ktoré majú vlastnú súťaž), hudobníkmi a priaznivcami natretými farbami na tvár, dianie na ihrisku je len kulisou pestrej party.

Dôležitá je podpora osobného kontaktu medzi zamestnancami a futbal sa ukázal ako efektívny spôsob spájania globálnej pracovnej sily. Keď sa tu ľudia stretnú, nielenže sa hrajú, ale tiež spolu diskutujú o rôznych veciach, o individuálnych problémoch, ktoré majú v príslušných oblastiach. Veľmi to pomáha zlepšiť vzájomné porozumenie.

Hoci DHL EuroCup môže byť väčšinou o networkingu, v hre je aj trofej a národná hrdosť.

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.