img

03. 09. 2021

DHL EXPRESS ZVYŠUJE LETECKÚ KAPACITU POMOCOU KONVERTOVANÝCH LIETADIEL BOEING 767-300

    • DHL Express pokračuje v modernizácií doplnením štyroch nových B767-300F
    • Týmto podporujeme našu Stratégiu 2025 v redukcií emisí

    Bonn / Seattle, 30. júla 2020: DHL Express, popredný poskytovateľ expresných služieb na svete a Boeing, najväčšia letecká spoločnosť na svete, oznámila, že DHL Express v rámci logistickej spoločnosti pridá štyri 767-300 Boeing Convertted Freighters (BCF). Úsilie pokračovať v modernizácii a rozširovaní svojej flotily nákladovo efektívnymi a spoľahlivými nákladnými lietadlami.

    Tento krok je súčasťou úsilia DHL o modernizáciu svojej leteckej medzikontinentálnej flotily, aby mohla lietať ekologickejšie a nákladovo efektívnejšie. Lietadlo je prerobené z osobnej na nákladnú konfiguráciu tak, aby vyhovovala potrebám DHL Express a uspokojovalo rastúci celosvetový dopyt po expresných službách.

    „Sme nadšení, že môžeme do leteckej siete DHL Express zaviesť ďalšie nákladné lietadlá B767,“ vysvetľuje Geoff Kehr, SVP Global Air Fleet Management DHL Express. „Model 767-300F prevádzkujeme v našej globálnej flotile už mnoho rokov a tešíme sa, že budeme môcť naďalej investovať do platformy pridaním ďalších 767-300BCF. Nákladný typ ponúka overenú univerzálnosť a vážime si príležitosť ďalej zvyšovať efektívnosť a súčasne zlepšovať našu ekologickú stopu. Tým sa dostávame bližšie k cieľu Stratégie 2025 a zaisťujeme, že našim zákazníkom poskytujeme služby najvyššej kvality.“

    Ide o najúčinnejší dvojmotorový motor s úzkym trupom a v stredne s veľkou karosériou na svete – 767 Freighter. Môže sa pochváliť najmenšími priamymi prevádzkovými nákladmi, najlepším pomerom užitočného zaťaženia k hmotnosti a umožňuje leteckým spoločnostiam rozvíjať nové príležitosti na diaľkových a regionálnych trhov. Lietadlo 767-300BCF má prakticky rovnakú nákladnú kapacitu ako produkčná hodnota 767-300F s štrukturálnym užitočným zaťažením približne 50 ton pri rozsahu približne 3 556 kilometrov námornej míle a maximálnou vzletovou hmotnosťou 412 000 libier (186 880 kilogramov).

    „Spološnosť Boeing sa zaviazal dodať nákladnú kapacitu, ktorú musí DHL doručiť aby potvrdil svoje postavenie na trhu a to ako jeden z najdôveryhodnejších lídrov v oblasti logistiky a expresnej prepravy na svete,“ povedal Ihssane Mounir, senior viceprezident pre obchod a marketing spoločnosti Boeing. „Teší nás, že si vybrali Boeing na optimalizáciu svojej logistiky. Boeing doteraz prijal 51 objednávok a záväzkov za model 767-300BCF. “

    DHL Express využíva inovatívne riešenia a technológie. Vo svojej stratégii do roku 2025 očakáva ďalší rast cezhraničného obchodu polu s e-commerce obchodom a v dôsledku toho zvýšený dopyt po medzikontinentálnych dodávkach. Cieľom je preto zabezpečiť aby sieť bola dobre prepojená čím zároveň sa znížia emisie uhlíka a spotreba paliva v prospech životného prostredia, partnerov aj zákazníkov. Od roku 2019 DHL Express pridal 14 špičkových palivovo úsporných Boeing 777F, ktoré nahradia staršie 747-400. DHL Express prevádzkuje viac ako 260 vyhradených lietadiel so 17 partnerskými leteckými spoločnosťami na viac ako 3 000 denných letoch denne v 220 krajinách a teritóriách.

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.