img

03. 09. 2021

ZAVEDENIE POPLATKU V NÚDZOVEJ SITUÁCII.

  • Ctený zákazník,vzhľadom na výzvy, ktoré predstavuje súčasná globálna situácia s vírusom COVID-19 sa DHL Express usiluje udržať spoľahlivé doručovacie služby pre vás a vašich zákazníkov. Ako sme už spomínali v predchádzajúcej komunikácii, momentálne mobilizujeme naše plány obchodnej kontinuity, monitorujeme a reagujeme na rýchlo sa meniace lokálne podmienky. Zároveň je našou prioritou bezpečnosť.Robíme to preto, lebo veríme v misiu našej spoločnosti a tou je : “Spájanie ľudí, zlepšovanie životov”. Ešte nikdy predtým toto nebolo také nevyhnutné ako teraz. Umožnenie toku tovarov, od spotrebných výrobkov až po výpomocné dodávky, hrá kľúčovú úlohu v zabezpečení zdravia všetkých občanov na celom svete a v stabilite spoločností.Aby sme zabezpečili kontinuitu fungovania a pokračovali v prepojení celého sveta s tými najkvalitnejšími službami, dočasne a do odvolania zavádzame Poplatok v núdzovej situácii na všetky medzinárodné zásielky s časovým vymedzením  (TDI).AKO URČUJEME TENTO POPLATOK?

    DHL Express prepravuje zásielky po celom svete s použitím vlastnej leteckej flotily vyhradených nákladných lietadiel DHL (Cargo ), s podporou značného množstva komerčného nákladu zakúpeného pri osobných letoch. Tento výnimočný model zabezpečuje pokrytie, kapacitu a aj úroveň služieb , ktorými ako vy očakávate, spájame všetkých 220 krajín a teritórií na celom svete.

    Všetci ste v správach videli , alebo osobne zažili dramatický dopad krízy  COVID-19, ktorý má na globálny letecký priemysel , znamenajúci tak  vážne obmedzenia alebo úplné zrušenie osobných letov vo väčšine krajinách.

    Naše globálne tímy pracujú 24 hodín denne na to, aby mohli reagovať a upravovať našu sieť prispôsobujúc ju k zmenám v kapacite a dopyte vyplývajúcich z globálneho otrasu. Masívny pokles dostupnej komerčnej nákladnej leteckej kapacity a cieľových miest si vyžiadal prechod na nepriamejšiu dopravu a nákup ďalšieho nákladného lietadla, ktoré je veľmi žiadúce.

    Tieto faktory, samozrejme okrem iných, momentálne zvyšujú naše náklady na neudržateľnú úroveň.

    Tento poplatok v núdzovej situácii nám umožní pokryť časť nárastu v prevádzkových nákladoch a nevyhnutné úpravy v leteckej prevádzke v súčasnej núdzovej situácii.

    Nižšie nájdete mechanizmus tejto prirážky:

     

    Spôsob fakturácie Účtovaná hmotnosť Výška poplatku
    Poplatok v núdzovej situácii Pevný poplatok za zásielku do 2.5 kg žiadny poplatok
    2.51 – 30 kg € 2.50
    30.1 – 70 kg € 15
    70.1 – 300 kg € 50
    >300.1 kg € 200

     

    Ako to funguje uvádzame v nasledujúcich 2 príkladoch :

    • 20 kg zásielka z Wellingtonu (Nový Zéland ) do Londýna (U.K.):

    poplatok vo výške: € 2.50 

    • 190 kg zásielka z Bogoty (Kolumbia) do Atén (Grécko):

    poplatok vo výške: € 50

    ODKEDY ZAVÁDZAME POPLATOK V NÚDZOVEJ SITUÁCII?

    Poplatok v núdzovej situácii bude zavedený od 1. apríla 2020 až do odvolania.

    NA ČO SA VZŤAHUJE DANÝ POPLATOK?

    Poplatok v núdzovej situácii sa bude vzťahovať na všetky medzinárodné letecké zásielky (TDI).

    Nebude sa vzťahovať na medzinárodné cestné zásielky (DDI) alebo vnútroštátne zásielky (TDD). Taktiež sa nebude vzťahovať na vybraných zákazníkov z odvetvia “Life Science and Healthcare” a ani na zásielky DHL Medical Express (WMX).

    Dovoľujeme si vás požiadať o zabezpečenie aktualizácie vášho systému schvaľovania faktúr a celého procesu, aby sme sa vyhli omeškaniam.

    NAJNOVŠIA AKTUALIZÁCIA SIETE

    Aby sme vám zabezpečili aktuálne informácie o našich službách v postihnutých krajinách, pomocou LINKU uvedeného nižšie nájdete aktuálne informácie o stave našej siete:

    https://www.simplydhl.com/covid-19updates

    Táto web stránka bude aktualizovaná dvakrát do týždňa. V prípade, že potrebujete dodatočné špecifické informácie o aktuálnom stave našich prevádzok, kontaktujte vášho obchodného zástupcu alebo zástupcov zákazníckeho servisu.

    DHL Express bude naďalej robiť potrebné kroky na zabezpečenie svojej pozície ako spoľahlivého partnera pre všetky vaše potreby odosielania a doručovania. Taktiež vás budeme neustále informovať o zásadných zmenách v ponuke našich služieb. Zároveň , ak máte nejaké ďalšie otázky, kontaktujte prosím vášho obchodného zástupcu.

    Ďakujeme za vašu dôveru a spoluprácu.

    S úctou,

    DHL Express.

     

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.