img

03. 09. 2021

DHL EXPRESS TENTO ROK ROZŠIRUJE SVOJU FLOTILU ŠIESTIMI NOVÝMI BOEING 777 FREIGHTER.

    • Prvé doručenie zo série 2020 bolo úspešne dokončené, Boeing 777F pristál vo svojej základni v Cincinnaty minulý štvrtok.
    • DHL pokračuje v posilňovaní svojej medzikontinentálnej siete obnovou svojej flotily diaľkových lietadiel.
    • Najmodernejšími lietadlami sa snažíme dodržiavať ciele skupiny znižovať uhlíkovú stopu.

    Bonn / Cincinnati, 24. februára 2020: DHL Express, popredný poskytovateľ medzinárodných expresných služieb na svete, záskal tento rok šesť nových nákladných lietadiel Boeing 777F-200. Prvé z týchto šiestich lietadiel, pristálo minulý štvrtok na svojej budúcej základni medzinárodného letiska Cincinnati / Northern Kentucky (CVG). V roku 2018 si DHL objednala 14 nových lietadiel Boeing 777F, pričom štyri boli dodané v roku 2019, šesť v tomto roku a zvyšné štyri budú uvedené do prevádzky v roku 2021.  Súčasné cargo lietadlo  bude prevádzkovať partnerská letecká spoločnosť DHL Express Kalitta. Obnova je súčasťou celkovej modernizácie diaľkovej medzikontinentálnej flotily kuriérskej spoločnosti a bude nahrádzať staršie lietadlá. Boeing 777F je vybavený najmodernejšou palivovo úspornou technológiou a vyznačuje sa najdlhším dojazdom pri plnom užitočnom zaťažení každého nákladného lietadla. To umožňuje DHL operovať s vyššou účinnosťou pri súčasnom uspokojovaní rastúceho globálneho dopytu po expresných logistických službách.

    „Sme radi, že tento rok môžeme v rodine DHL Express privítať viac lietadiel Boeing 777F,“ hovorí John Pearson, generálny riaditeľ DHL Express. „Modernizáciou našej medzikontinentálnej flotily môžeme súčasne zvýšiť našu preukázanú schopnosť uspokojiť rastúci dopyt, zlepšiť našu ekologickú stopu a poskytovať našim zákazníkom najkvalitnejšie služby. Spoločnosť DHL naďalej posiľnuje svoju značku vďaka inovatívnym riešeniam a technológiám. S radosťou pokračujeme v prezentácii našim partnerom a zákazníkom, ako tieto pokroky pozitívne pozdvihujú celé odvetvie expresnej logistiky a zároveň nás približujú k dosiahnutiu našej stratégie 2025. “

    V centre našej stratégie 2025 sa DHL Express zameriava najmä na „e-commerce“ ako hnaciu silu rastu zisku. S úžitkovou hmotnosťou 102 ton a doletom 9 200 km má B777F najväčšiu kapacitu zo všetkých dvojmotorových nákladných lietadiel. Sú tiež energeticky úspornejšie, spoľahlivejšie ako staršie lietadlá a znižujú emisie CO2 o 18%. DHL Express prevádzkuje viac ako 260 lietadiel v spolupráci s 17 partnerskými leteckými spoločnosťami na viac ako 3 000 denných letoch denne v 220 krajinách a teritóriách.

    „Očakávame ďalší rast v cezhraničnom e-commerce obchode a v dôsledku toho zvýšený dopyt po našich službách expresnej logistiky a odbornosti v medzikontinentálnych dodávkach,“ hovorí Travis Cobb, EVP Global Network Operations and Aviation v spoločnosti DHL Express. „S novými modelmi Boeing 777F môžeme zvýšiť naše medzikontinentálne spojenia a zároveň znížiť emisie uhlíka a spotrebu paliva. To nám umožňuje naďalej poskytovať našim zákazníkom vynikajúcu kvalitu, ktorú od nás očakávajú, zatiaľ čo pracujeme na rozširovaní našich globálnych služieb. “

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.