img

03. 09. 2021

DIGITALIZÁCIA, E-COMMERCE, UDRŽATEĽNOSŤ: DHL EXPRESS PREZENTUJE NOVÚ STRATÉGIU 2025

      • DHL Express investovala 123 miliónov EUR do najmodernejšieho logistického centra v Kolíne – Bonn letisko v Nemecku.
      • Na otvorení hub-u, DHL Express predstavila svoju novú Stratégiu 2025 zameranú na digitalizáciu, e-commerce a udržateľnosť.
      • Investície do technológií a infraštruktúry za viac ako 1miliardu EUR ročne zabezpečia nepretržitý rast prostredníctvom kvality.

      DHL Express oficiálne otvorila svoje nové, zelené logistické centrum v Kolíne – letisko Bonn. Nový hub o veľkosti 15,000 m² ponúka prelomovú  sortovaciu technológiu a inovatívny system na vykurovanie a chladenie skladu (12,000 m²) a kancelárií (3,000 m²).

      V spolupráci s letiskom Kolín – Bonn,  DHL Express využíva skladové riešenie obrovskej ľadovej energie s kapacitou 1,3 miliónov litrov a 18 kilometrov potrubia, ktoré zabezpečuje to, že sklad si udržuje chlad v lete a teplo v zime.  V kombinácii s tepelným čerpadlom a solárnymi panelmi na streche je toto riešenie plne bez emisií. DHL dokončila upgrade svojho leteckého hub-u v Kolíne v auguste 2019 po dvojročnej fáze budovania a renovácie. V sortovacom centre hub-u, niekoľko nových  technológií umožňuje DHL Express-u  spracovať až 20000 zásielok za hodinu na 2,5 kilometrovom páse. Množstvo ďalších prídavkov vrátane 3D skenerov a vákuových zdvíhačov uľahčujú prácu 340 zamestnancom z 34 rôznych krajín.

      “123 miliónová investícia do nášho nového hub-u jasne ukazuje náš záväzok regiónu Kolín – Bonn a zaručuje množstvo pracovných miest do budúcnosti,” povedal Detlef Schmitz, Managing Director  – DHL Express hub. “Zároveň sa hub stal omnoho dôležitejšou súčasťou medzinárodnej siete DHL. S novou priamou linkou medzi Hong Kongom a Kolínom,  s 28 dennými letmi  a využitím tých najmodernejších technológií, sme veľmi hrdí, že neustále prispievame k celosvetovému rastu spoločnosti  DHL Express.”

      Odraz základov Stratégie 2025

      “Základ Stratégie 2025 je priamo odzrkadlený v mnohých nových technológiách v kolínskom hub-e ”, vysvetľuje John Pearson, CEO DHL Express. “Ako experti v Dovoze a Vývoze, môžme rásť jedine za predpokladu zabezpečenia tej najvyššej kvality, a preto investujeme viac ako miliardu euro každý rok do školení pre zamestnancov , do infraštruktúry a digitalizácie.”

      Hlavným cieľom pre DHL Express je zvýšiť kapacitu  prepravy a doručovania pri TDI zásielkach (citlivých na čas) tak, aby sme vyhoveli rastúcej požiadavke zákazníkov v oblasti e-commerce. ” Zároveň sa neustále zlepšujeme v procesnej efektívnosti. Naše nedávno publikované štvrťročné výsledky ukazujú, že sme na tej správnej ceste,” dodáva Pearson.

      “V nasledujúcich rokoch očakávame opäť rast  a to hlavne v cezhraničnom e-commerce obchode,” hovorí Travis Cobb, EVP Global Network Operations, DHL Express. “Modernizáciou našej letky dokážeme navýšiť počet medzinárodných trás a urobiť tak s klesajúcou spotrebou a s klesajúcou emisnou záťažou na životné prostredie. Budúci rok nasadíme ďalších 6 úplne nových lietadiel z objednávky Boeing-ov.”

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.