img

03. 09. 2021

ZBRUSU NOVÝ BOEING 777 FREIGHTER ROZŠIRUJE MEDZIKONTINENTÁLNU FLOTILU DHL.

  • prvý zo 14-tich novo objednaných Boeingov 777 Freighter uspel vo svojom prvom lete
  • nové lietadlá posilnia jedinečnú medzinárodnú sieť DHL
  • DHL odpovedá na rastúci dopyt po globálnych expresných službách s najúspornejšími a ekologocky prijateľnými  lietadlami po celom svete

Bonn / Cincinnati, 28. Máj 2019 – Prvý z nových Boeingov 777 F objednaný spoločnosťou DHL zahájil svoj prvý prepravný let. V sobotu 25. mája lietadlo vzlietlo z medzinárodného letiska Cincinnati/Northern Kentucky International Airport (CVG), jeho budúcej operačnej základne. Zbrusu nový model 777 F s registračným číslom N-705GT odetým v žltej a červenej farbeDHL odletel do Bahrainu na svoj komerčný let.

Nahradenie staršej medzikontinentálnej flotily úspornejším a spoľahlivejším typom umožňuje DHL uspokojiť rastúci celosvetový dopyt po expresných službách. Nový Boeing 777 F posilní medzikontinentálne služby DHL a prepojí hlavné centrály DHL v Cincinnati, Lipsku, Honkongu a ďalších. Prevádzkované partnerom DHL Southern Air, lietadlo čoskoro bude v plnej prevádzke.

„Dodanie nášho prvého modelu Boeing 777 Freighter je významným míľnikom v našom poslaní prebudovať našu medzikontinentálnu flotilu. Tento efektívny, ďalekosiahly a veľkokapacitný freighter nám umožní obsluhovať viac trhov s letmi bez medzipristátia a tým významnou mierou prispieva k rozvoju leteckej dopravy. väčšej udržateľnosti v súlade s našou stratégiou dosiahnúť „nulové emisie do roku 2050“, “hovorí John Pearson, CEO spoločnosti DHL Express.

With a payload capability of 112 tons and a range of 9,200 km, the B777 F has the largest capacity and range of all twin-engine freight airplanes. They are also more fuel efficient and reliable than older models, reducing CO2 emissions by 18 per cent versus the aircraft being replaced. The older B747-400s aircraft will be gradually replaced as the new models arrive. Another three B777 F are scheduled to arrive this year.

S nosnosťou 112 ton a doletom 9 200 km má model B777 F najväčšiu kapacitu a rozsah všetkých dvojmotorových nákladných lietadiel. Sú tiež energeticky efektívnejšie a spoľahlivejšie ako staršie modely, čím sa emisie CO2 znižujú o 18% oproti nahradeným lietadlám. Staršie lietadlá B747-400 budú postupne nahrádzané novými modelmi. Príchod ďalších troch B777 F je naplánovaný na tento rok.

DHL Express prevádzkuje viac ako 260 vyhradených lietadiel so 17 partnerskými leteckými spoločnosťami na viac ako 600 denných letoch v 220 krajinách a teritóriách.

Pre viac informácii navštívte našu stránku www.dhl.sk.

Kontakt pre média:

DHL Express Slovakia

Martina Klimová

martina.klimova@dhl.com

Tel. č.: +421 908 786 366

 

Deutsche Post DHL Group je poprednou svetovou poštovou a logistickou spoločnosťou, ktorá spája ľudí a trhy a umožňuje globálny obchod. Usiluje sa byť prvou voľbou pre svojich zákazníkov, zamestnancov a byť atraktívnou investíciou pre akcionárov po celom svete. DPDHL Group prostredníctvom spoločensky zodpovedného podnikania sa zaviazala meniť životy ľudí na celom svete k lepšiemu a mať pozitívny vplyv na životné prostredie. Do roku 2050 si stanovila  dosiahnuť logistiku s nulovými emisiami.

Deutsche Post DHL Group je domovom dvoch silných značiek: Deutsche Post je popredným poskytovateľom poštových služieb v Európe. DHL ponúka komplexnú škálu služieb od medzinárodnej expresnej, nákladnej dopravy až po riadenie priemyselných dodávateľských reťazcov, ako aj poskytnutie logistických riešení pre oblasť e-commerce. Deutsche Post DHL Group zamestnáva približne 550 000 ľudí vo viac ako 220 krajinách a teritóriách po celom svete. Skupina zaznamenala v roku 2018 tržby vo výške viac ako 61 miliárd EUR.

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.