img

13. 09. 2022

DHL Express zostáva v roku 2022 číslom 1 Best Workplace™ v Európe

DHL Express zostáva v roku 2022 číslom 1 Best Workplace™ v Európe

  • Už druhý rok po sebe spoločnosť vedie v európskom zozname rebríčka Great Place to Work®.
  • Iniciatívy zamestnancov DHL Express sa naďalej vyplácajú.
  • Spokojnosť zamestnancov je výsledkom kultúry rešpektu a uznania na pracovisku.

Bonn, 9. septembra 2022: Už druhý rok po sebe bola DHL Express, popredný svetový medzinárodný poskytovateľ expresných služieb, označená za najlepšie pracovisko v Európe na výročnom zozname Great Place to Work®. Great Place to Work® a The Economist Group uznávajú oddanosť medzinárodného poskytovateľa expresných služieb svojim zamestnancom a jeho investície do silnej kultúry zameranej na ľudí, ktorá je založená na účelovej práci a spravodlivých postupoch.

„Ocenenie Great Place to Work® je pozoruhodným uznaním nášho úsilia a odhodlania vytvoriť inkluzívne, pozitívne a spravodlivé pracovisko. Aj keď nás tento úspech skutočne teší, budeme sa aj naďalej snažiť o zlepšenie a investovať do ďalšieho udržiavania čo najlepšieho pracovného prostredia pre náš tím. Sme spoločnosť na prvom mieste na ľuďoch a našich zamestnancov kladieme do centra nášho podnikania. Naša kultúra rešpektu je aj naďalej kľúčovou hnacou silou motivácie našich zamestnancov a spokojnosti na pracovisku a naďalej budeme investovať do našej kultúry starostlivosti, najmä prostredníctvom našich iniciatív v oblasti zdravia a pohody,“ povedal Alberto Nobis, generálny riaditeľ Europe DHL Express.

Pre DHL Express je oceňovanie práce jej zamestnancov veľmi dôležité. Spoločnosť preto každoročne investuje do mnohých zamestnaneckých iniciatív. Zamestnancom napríklad umožňuje a povzbudzuje k tomu, aby podporovali veci, pre ktoré sú nadšení, prostredníctvom iniciatívy „DHL’s Got Heart“. Rámec „DHL4All“, ktorý je zameraný na vytváranie kultúry spolupatričnosti pre zamestnancov bez ohľadu na ich národnosť, etnickú príslušnosť, schopnosti, pohlavie alebo sexuálnu orientáciu, je silnou hnacou silou spravodlivých a inkluzívnych praktík. Prostredníctvom programu „Certified International Specialist“ (CIS) sú zamestnanci začlenení do kultúrnej chrbtice v srdci DHL Express a získavajú znalosti, ktoré potrebujú na každodenné poskytovanie vynikajúcich zákazníckych služieb.

„To, že sme boli druhý rok po sebe vyhlásené za ‚Best Workplace™‘ v Európe, je fantastický úspech našich zamestnancov v DHL Express. Som veľmi hrdý na naše tímy a prácu, ktorú vykonali, najmä pri riešení pandémie. Pozorujeme, že mladí zamestnanci sa čoraz viac zameriavajú na pozitívnu kultúru na pracovisku, ako aj na flexibilitu. Tieto preferencie riešime vedomým investovaním do mnohých iniciatív zamestnancov. Budeme pokračovať v budovaní inkluzívneho, vďačného a rovnocenného pracoviska v DHL Express a budeme sa snažiť pestovať nezabudnuteľné chvíle, na ktorých záleží pre všetkých,“ povedal Alastair McCambridge, senior viceprezident HR DHL Express Europe.

Aby boli spoločnosti považované za Best Workplace™ v Európe, musia sa zúčastniť na národných zoznamoch Great Place to Work’s Best Workplaces™. Dôverné údaje z prieskumu, ktoré hodnotia skúsenosti zamestnancov v oblasti dôvery, inovácií, firemných hodnôt a vedenia, kvantifikujú výkonnosť každej spoločnosti. Spoločnosti sú tiež hodnotené z hľadiska ich odhodlania vytvoriť pracovisko For All™, ktoré zahŕňa všetkých zamestnancov bez ohľadu na ich identitu a zázemie.

„Blahoželám spoločnosti DHL Express k tomu, že je opäť číslom 1 Best Workplace™ v Európe a že blaho svojich zamestnancov kladie na prvé miesto,“ povedal Michael C. Bush, globálny generálny riaditeľ spoločnosti Great Place to Work®. „Počas neuveriteľne náročného obdobia pre región tieto spoločnosti vytvorili spravodlivé pracoviská tým, že poskytovali flexibilitu a podporovali svojich zamestnancov v sporoch. Najlepšie pracoviská v Európe stelesňujú poslanie Great Place to Work® a skutočne robia prácu skvelou prácou pre všetkých.“

DHL – Logistická spoločnosť pre svet

DHL je vedúcou globálnou značkou v odvetví logistiky. Naše divízie DHL ponúkajú bezkonkurenčné portfólio logistických služieb počnúc národným a medzinárodným doručovaním balíkov, cez e-commerce riešenia prepravy a plnenia, medzinárodnú expresnú, cestnú, leteckú a námornú dopravu až po riadenie priemyselného dodávateľského reťazca. S približne 380 000 zamestnancami vo viac ako 220 krajinách a územiach po celom svete DHL spája ľudí a podniky bezpečne a spoľahlivo, čím umožňuje globálne udržateľné obchodné toky. So špecializovanými riešeniami pre rastúce trhy a odvetvia vrátane technológií, biologických vied a zdravotníctva, strojárstva, výroby a energetiky, automobilovej mobility a maloobchodu má DHL rozhodujúcu pozíciu ako „logistická spoločnosť pre svet“.

DHL je súčasťou Deutsche Post DHL Group. Skupina vygenerovala v roku 2021 výnosy vo výške viac ako 81 miliárd eur. Vďaka udržateľným obchodným praktikám a záväzkom voči spoločnosti a životnému prostrediu je Skupina pozitívnym prínosom pre svet. Cieľom Deutsche Post DHL Group je dosiahnuť do roku 2050 logistiku s nulovými čistými emisiami.

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.