img

03. 09. 2021

DHL EXPRESS UVÁDZA NA TRH SVOJU PRVÚ PRAVIDELNÚ, PLNE AUTOMATIZOVANÚ A INTELIGENTNÚ SLUŽBU DORUČOVANIA DRONMI.

  • DHL Express a Ehang uzavreli strategické partnerstvo v Číne s cieľom realizovať významnú inováciu v oblasti inteligentnej logistiky.
  • Riešenie zahŕňa plne autonómnu nakládku a vykládku, čím by sa mala zvýšiť efektivita a efektívnosť nákladov pri nižšej spotrebe energie.
  • Obe spoločnosti plánujú ďalej vyvíjať a aktualizovať doručovacie riešenia inteligentnými dronmi pre poslednú míľu doručenia.

Bonn/Guangzhou (Čína), 16. máj 2019 – DHL Express, popredný poskytovateľ expresných zásielok na svete a vedúci svetový dodávateľ inteligentných autonómnych leteckých dopravných prostriedkov EHang, vstúpili do strategického partnerstva, aby spoločne spustili plne automatizované a inteligentné doručovanie dronmi, ktoré bude určené hlavne pre mestské časti Číny. Slávnostné otvorenie sa konalo v riadiacom stredisku EHang v Guangzhou za účasti všetkých vedúcich pracovníkov z oboch spoločností. Toto najmodernešie riešenie bude použité pre DHL zákazníkov, vďaka čomu je DHL prvou medzinárodnou expresnou spoločnosťou, ktorá poskytuje takúto službu v Číne. Je to nový miľník v neustálom úsilí oboch spoločností prinášať inovatívne a inteligentné riešenia s väčšou automatizáciou na trhu.

„Sme potešení, že môžeme spolupracovať s firmou EHang, aby sme vytvorili nový inovačný míľnik s týmto novým, plne automatizovaným a inteligentným logistickým riešením pomocou dronov, ktoré v sebe spája silu najväčšej medzinárodnej expresnej spoločnosti na svete spolu s jednou z vedúcich spoločností UAV na svete, “Povedal Wu Dongming, CEO, DHL Express China. „Toto je vzrušujúce obdobie pre sektor logistiky, s pokračujúcim rastom čínskeho hospodárstva a cezhraničného obchodu, najmä v Južnej Číne a oblasti Greater Bay, ktorá je domovom rastúceho počtu SME (malé a stredné podniky) a začínajúcich podnikov tzv. startupov. To znamená, že existuje obrovský objem logistických potrieb, čo  naopak vytvára nové príležitosti na zavádzanie inovatívnych riešení, ktoré môžu neustále zvyšovať rast s väčšou účinnosťou, udržateľnosťou a nižšími nákladmi.“

Nová prispôsobená trasa, ktorá bola vytvorená výhradne pre zákazníkov DHL, pokrýva vzdialenosť približne osem kilometrov medzi budovou zákazníka a servisným centrom DHL v Liaobu, Dongguan, provinciopu Guangdong. S použitím najmodernejšieho bezpilotného vzdušného vozidla (UAV – Unmanned Aerial Vehicle) v novo spustenej sérii Falcon spoločnosti EHang, ktorá predstavuje najvyššiu úroveň inteligencie, automatizácie, bezpečnosti a spoľahlivosti, prichádza nové riešenie inteligentného doručovania prostredníctvom dronov, prekonáva zložité podmienky na cestách a dopravné zápchy, ktoré sú časté pre mestské oblasti. Znižuje jednosmernú dodaciu dobu zo 40 minút na osem minút a môže ušetriť až 80% nákladov na dodávku, pričom sa zníži spotreba energie a uhlíková stopa v porovnaní s cestnou dopravou.

Pán Hu Huazhi, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti EHang, povedal: „Spolu s DHL sme veľmi radi, že môžeme priniesť do Číny v Guangzhou prvé doručovanie inteligentnými dronovmi do Číny. To predstavuje nový začiatok v budovaní leteckej logistiky pre inteligentné mestá. Na dnešnom otvorení očakávame, že inteligentné doručovanie dronmi bude inovatívnym logistickým riešením, ktoré bude rozšírené a realizované do viacerých oblastiach.”

Inteligentný drone EHang Falcon s ôsmimi vrtuľami na štyroch ramenách je navrhnutý s viacerými redundantnými systémami pre plné zálohovanie a bezpečnými modulmi riadenia letu. Medzi jeho vysoko výkonné funkcie patrí vertikálny vzlet a pristátie, vysoká presnosť GPS, vizuálna identifikácia, inteligentné plánovanie dráhy letu, plne automatizované letové, sieťové pripojenie a plánovanie v reálnom čase. Ako plne automatizované a inteligentné riešenie – drony, dokážu uniesť až 5 kg nákladu na let, vzlietnu a pristávajú na inteligentných skrinkách, ktoré boli špeciálne vyvinuté pre plne nezávislé nakladanie a vykladanie zásielky. Inteligentné skrine sa bez problémov spoja s automatizovanými procesmi vrátane triedenia, skenovania a ukladania expresnej pošty a budú obsahovať funkcie špičkovej technológie, ako je rozpoznávanie tváre a skenovanie ID.

Toto riešenie inteligentného doručovania dronmi zvýši možnosti dodávok DHL a vytvorí novú skúsenosť pre zákazníkov v sektore logistiky, ktorá otvára ešte viac príležitostí pre udržateľný rast a väčší ekonomický prínos. Vzhľadom na rastúci význam obchodných operácií a dodávok v sektore B2C v Číne, zavedenie dronov v expresných doručovacích službách ponúka inovatívne riešenie na uspokojenie rastúcich požiadaviek na časovo citlivé dodávky, najmä na doručovanie poslednej míle v mestských oblastiach.

Na základe uvedenia svojho prvého plne automatizovaného, ​​inteligentného riešenia na doručenie dronom v Číne bude spoločnosť DHL pokračovať v identifikácii nových tratí, ktoré môžu byť vyvinuté pre klientov, ktorí potrebujú zákaznícke služby a logistické riešenia na mieru a bude úzko spolupracovať so spoločnosťou EHang na vytvorení druhej generácie v blízkej budúcnosti, čo bude ďalej zvyšovať kapacitu a dosah v expresnej dodávke dronmi.

Pre viac informácii navštívte našu stránku www.dhl.sk.

Kontakt pre média:

DHL Express Slovakia

Martina Klimová

martina.klimova@dhl.com

Tel. č.: +421 908 786 366

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.