img

08. 07. 2022

DHL eCommerce solutions investuje 560 miliónov EUR do prevádzky ecommerce obchodu v Spojenom kráľovstve na podporu ambicióznych plánov rastu.

  • DHL Parcel UK zdvojnásobí kapacitu a zvýši podiel na trhu.
  • Investície sa zamerajú na udržateľný rast prostredníctvom vozidiel na alternatívne palivá a budov, ktoré spĺňajú najvyššie environmentálne normy.
  • S rozšírením siete sa v celom UK vytvorí viac ako 4 000 pracovných miest.

Bonn, 8. júla 2022: Spoločnosť DHL eCommerce Solutions dnes oznámila plány investovať 560 miliónov EUR do svojej prevádzky ecommerce obchodu v Spojenom kráľovstve DHL Parcel UK. Investícia prichádza po 40 % náraste objemu od začiatku roka 2020 a prudkom dopyte po jej elektronickom obchode a B2B službách. Projekt rozšírenia je navrhnutý tak, aby dodal správnu infraštruktúru na uľahčenie rastu a zároveň postavil podnik do popredia udržateľnej a digitálnej logistiky.

„Pandémia Covidu poháňala nielen digitalizáciu, ale výrazne zmenila aj správanie spotrebiteľov, čím rapídne zrýchlila rast elektronického obchodu a zmenila nákupné návyky. V Deutsche Post DHL Group veríme, že tento posun k online nakupovaniu zostane nedotknutý a keďže elektronický obchod je jedným z dôležitých pilierov našej skupinovej stratégie do roku 2025, budeme do tohto sektora naďalej investovať. Táto investícia v Spojenom kráľovstve je kľúčovou súčasťou toho a podporuje expanziu a modernizáciu našej európskej siete. Naozaj sa teším, že podporím podnikanie na ceste rastu v mojej novej úlohe generálneho riaditeľa DHL eCommerce Solutions od 1. augusta,“ hovorí Pablo Ciano, výkonný viceprezident pre rozvoj spoločnosti v Deutsche Post DHL Group a menovaný generálny riaditeľ DHL eCommerce Solutions.

Takmer polovica investície pôjde do úplne nového hubu s rozlohou 25 000 m² v SEGRO Park Coventry Gateway, ktorý sa nachádza južne od letiska Coventry. Nové zariadenie bude schopné spracovať viac ako 500 000 kusov denne a očakáva sa, že vytvorí viac ako 600 nových pracovných miest vrátane skladových, vodičských, administratívnych a manažérskych pozícií. Nové centrum bude obsahovať bezpečné skladovacie a colné funkcie na podporu medzinárodného elektronického obchodu, 48-dverové cross dock zariadenie a najmodernejšiu mechanizáciu, ktorá umožní automatické triedenie rôznych veľkostí a hmotností prostredníctvom vysokorýchlostného triediaceho zariadenia. Budova bola navrhnutá tak, aby dosiahla stav BREEAM „Vynikajúci“, aby sa minimalizoval jej vplyv na životné prostredie prostredníctvom dizajnových prvkov, ako sú 7 000 m2 solárnych panelov, LED osvetlenie a terénne úpravy na ochranu prirodzenej biodiverzity oblasti. Okrem začlenenia nabíjacích miest pre elektromobily pre autá bude lokalita vybavená aj elektrickými nabíjacími bodmi LGV.

Počiatočných 75 miliónov eur sa investuje do modernizácie vozového parku spoločnosti s hlavným zameraním na vozidlá na alternatívne palivá. Investícia do vozového parku zahŕňa 6 plne elektrických 18t kamiónov, 30 kamiónov na skvapalnený zemný plyn (bio-LNG) a 18 elektrických remorkérov. Po tomto zavedení budú nasledovať ďalšie udržateľné investície do vozového parku.

Investícia do udržateľnej infraštruktúry a vozidiel podporuje stratégiu udržateľnosti skupiny Deutsche Post DHL, ktorá je v súlade s Parížskou dohodou prostredníctvom iniciatívy Science-Based Targets (SBTi). Celkovo vynaloží Deutsche Post DHL Group do roku 2030 7 miliárd eur na udržateľné palivá a čisté technológie. A nakoniec, tiež investuje viac ako 220 miliónov EUR do vytvorenia 10 úplne nových zberných a doručovacích skladov po celom Spojenom kráľovstve a rozšíri sa ďalších 20 existujúcich miest. Nové a rozšírené sklady vytvoria ďalších 3 500 pracovných miest v celej krajine. Umiestnenia nových lokalít boli strategicky zvolené tak, aby sa skrátila vzdialenosť potrebná na obsluhu zákazníkov, čo umožnilo ďalšie zavádzanie elektrických dodávok a zlepšilo rýchlosť služieb.

Peter Fuller, generálny riaditeľ DHL Parcel UK, hovorí: „Táto investícia je skutočnou ukážkou vynikajúcej práce, ktorú naši ľudia a partneri odviedli za posledné dva roky, aby sme sa dostali na úroveň rastu, kde je potrebná veľká expanzia na uspokojenie dopytu zákazníkov. Elektronický obchod bude aj naďalej formovať svet okolo nás, táto investícia spolu so silou značky DHL a naším popredným prístupom k digitalizácii a udržateľnosti nás postavia do silnej pozície, aby sme využili rast trhu.“

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.