img

03. 01. 2023

Dozvedia sa o vás noví zákazníci a aj zarobíte. Ako sa stať DHL Service pointom?

Na Slovensku ich nájdete viac ako 200, každý z nich využije mesačne v priemere 100 zákazníkov a neustále pribúdajú. To sú DHL Service pointy. Ako fungujú? Čo získajú podnikatelia a obchodníci, ktorí sa rozhodnúť stať partnerským DHL Service pointom? A čo pre tento krok musia splniť?

DHL Service point v malej predajni

Čo je DHL Service point

Možno ste si už všimli, že niektoré vaše obľúbené obchodíky sú označené žltou tabuľou či nálepkou DHL Service point. Čo to znamená? Takto spoznáte partnerské pobočky, v ktorých si klienti DHL môžu svoje zásielky v prípade neprítomnosti pri doručovaní kuriérom nechať uložiť až na 7 dní. 

 

Alebo si svoj balíček môžu nechať doručiť priamo do DHL Service pointu, kde na nich zásielka celý týždeň počká. Napríklad, keď nevedia, na akej adrese alebo v akom štáte sa v čase doručenia budú nachádzať.  

 

DHL Service point však nie je iba doručovacím miestom, záujemcovia tu môžu svoj balíček tiež odoslať – vnútroštátnou prepravou i tou medzinárodnou. K dispozícii tu majú zadarmo obalový materiál, ktorý sa postará, aby zásielka dorazila v poriadku. V DHL Service pointe za služby zaplatíte buď kartou, alebo môžete vytvoriť objednávku a uhradiť ju online. Balík do DHL Service pointu zanesiete, vyzdvihne ho kuriér a zásielka je na ceste. 

Čo získate, keď sa stanete DHL Service pointom

V prvom rade, za to, že sa stanete partnerskou pobočkou DHL Service pointu, neplatíte nič. Partnerstvo s DHL je úplne zadarmo. Rovnako zadarmo vám dodáme baliaci materiál, ktorý môžu klienti využiť pri odosielaní zásielok. 

 

A čo získate? Stať sa DHL Service pointom prináša hneď viacero výhod. Azda tou hlavnou je, že si zvýšite príjem. Partnerstvo s DHL prebieha formou komisie, za každú prijatú a odoslanú zásielku vo vašej pobočke získavate finančnú odmenu. 

 

Zároveň sa o vás dozvedia ľudia, ktorí doteraz o vás nemuseli vedieť. Vaša prevádzka či obchodík sa totiž objaví na našej virtuálnej mape so všetkými DHL Service pointmi na Slovensku. Ľudia možno budú prekvapení, keď zistia, že sa v ich blízkosti nachádza obchodík s bytovými dekoráciami či s bezobalovými potravinami. 

 

Podľa našich skúsenosti môžeme hovoriť, že v priemere každý z DHL Service pointov mesačne navštívi 100 zákazníkov – či už odosielateľov, alebo prijímateľov. A v neposlednom rade môže partnerstvo s celosvetovo rešpektovaným prepravcom prispieť k vyššej dôveryhodnosti vašej značky. 

žena a muž pred DHL service pointom

Kto sa môže stať partnerským DHL Service pointom

Praktický každý, kto má malý obchodík, prevádzku alebo aj sieť obchodov. Podmienkou je:

 

  • mať počítač, 
  • prístup k internetu, 
  • tlačiareň,
  • dostatok skladovacieho priestoru pre prijaté balíčky. 

 

A samozrejmosťou je proklientsky prístup k zákazníkom. 

Ako sa môžem stať DHL Service point 

Zaujali vás tieto výhody? Staňte sa DHL Service pointom, je to jednoduché. Vyplňte náš online dotazník, na základe, ktorého vás budeme kontaktovať. Následne pripravíme zmluvu, po ktorej podpise absolvujete online tréning, kde sa dozviete všetko potrebné. A na záver vám doručíme obalové materiály pre klientov DHL Service pointu. Takéto jednoduché to je. Máte záujem? 

Newsletter
Odoberajte náš newsletter.
Budete informovaný o aktuálnych kampaniach a novinkách zo sveta logistiky.